F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kilpailutauko aiheutti Lewis Hamiltonin sisälle tyhjyyden – brittikuljettaja näkee koronaviruksessa mahdollisuuden: "Vähemmän eläimiä teurastetaan mieltymyksiemme vuoksi"

8:22
Lewis Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas kertoi Urheilusuorassa 15. huhtikuuta, mitä hän on tehnyt yllättävän koronatauon aikana.

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton kertoo kaipaavansa kilpailemista joka päivä. Koronaviruspandemian aiheuttama kilpailutauko on jättänyt britin mukaan suuren tyhjyyden hänen elämäänsä.

Ranskan GP:stä tuli maanantaina kauden kymmenes peruttu tai siirretty osakilpailu. Alkuperäinen suunnitelma oli ajaa 22 kilpailun mittainen ennätyspitkä kausi. Sarjan nykyinen suunnitelma perustuu kauden aloittamiseen heinäkuun alussa Itävallassa ilman yleisöä.

– Kaipaan kilpailemista joka päivä. Olin kahdeksanvuotias, kun kauteni on viimeksi jäänyt alkamatta, Hamilton kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi ympäristöongelmista mielellään puhuva 35-vuotias Hamilton muistuttaa koronaviruksen tarjoavan myös positiivisia mahdollisuuksia ihmisille peilata elämäänsä suurempiin kysymyksiin.

– Tänään näemme kirkkaamman taivaan joka puolella maailmaa. Vähemmän eläimiä teurastetaan mieltymyksiemme vuoksi yksinkertaisesti siksi, koska vaatimuksemme ovat vähäisemmät ja pysyttelemme sisällä, vegaanina tunnettu Hamilton sanoo.

– Ei palata samaan, josta saavuimme tähän vaikeaan aikaan. Siirrytään parempaan tietoisuuteen maailmastamme, muutetaan henkilökohtaisia valintojamme ja tapojamme. Astutaan ulos tästä uusina, sopivampina, terveellisempinä ja keskittyneempinä, mutta ennen kaikkea ystävällisempinä, anteliaampina, armollisempina ja välittävämpinä maailmaamme ja sen ihmisiä kohtaan, Hamilton vetosi.

Maailmanlaajuisesti vahvistettuja koronavirustartuntoja oli maailmassa maanantaina yli kolme miljoonaa. Vahvistettuja kuolemantapauksia on noin 250 000.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja