F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1 vahvisti suunnitelmansa – näin kausi pyritään viemään läpi

F1:n toimitusjohtaja Chase Carey on vahvistanut, että sarja pyrkii käynnistämään kisakautensa Itävallasta heinäkuun alussa. Samalla ilmoitettiin myös, että Ranskan osakilpailu on peruttu.

Carey kertoo F1:n tiedotteessa, että kauden ensimmäinen osakilpailu pyritään järjestämään Itävallassa 3. - 5. heinäkuuta. Tämän jälkeen kausi jatkuisi Euroopassa heinä-, elo- ja syyskuussa.

Euroopasta F1-sirkus siirtyy nykyisten suunnitelmien mukaan syksyksi Euraasiaan, Aasiaan ja Amerikkaan. Kausi päättyy Bahrainissa ja Abu Dhabissa. Sarjan tavoitteena on ajaa kauden aikana 15-18 osakilpailua.

– Odotamme, että ensimmäiset kilpailut ajetaan ilman katsojia, mutta toivomme fanien ottavan osaa tapahtumiimme, kun etenemme ohjelmassamme. Meidän on silti vielä selvitettävä monia ongelmia, kuten menettelyt talleillemme ja muille kumppaneillemme päästä jokaiseen maahan ja toimia siellä, Carey kertoo tiedotteessa.

Jos kausi pääsee vauhtiin Itävallassa, sen uskotaan jatkuvan Britanniassa Silverstonen radalla. Paikallinen kisajohtaja Stuart Pringle vahvisti maanantaina, että jos Silverstonessa kilpaillaan tänä vuonna, se tehdään ilman yleisöä. 

F1 tiedotti myös, että Ranskan osakilpailu on peruttu. Ranskan hallituksen koronaviruspandemian vuoksi asettamat rajoitukset estävät kilpailun järjestämisen ajallaan, joten kilpailua ei ajeta tänä vuonna lainkaan.

Juttuun lisätty klo 13.41 maininta Silverstonessa ajamisesta ilman yleisöä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja