Mainos

Kiivas keskustelu Vuosaaren satamahankkeesta jatkuu

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Vuosaaren sataman rakentamisen myöhään illlaa äänin 58-27. Keskustelu satamasta jatkuu edelleen kiivaana.

Keskustelu Vuosaaren sataman rakentamisesta jatkuu Helsingin kaupungin eilisestä rakennuspäätöksestä huolimatta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Vuosaaren sataman rakentamisen myöhään illlaa äänin 58-27. Rakennustyöt pääsevät käyntiin sen jälkeen, kun eduskunta on päättänyt valtion osallistumisesta sataman tie- ja ratayhteyksiin. Satama tulee palvelemaan koko maata

Hankkeesta käytiin myös kiivasta keskustelua, vaikka jo etukäteen oli selvää, että kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien vetämänä päätös olisi myönteinen. Näiden lisäksi sataman rakentamisen kannalla olivat kristillisdemokraatit, RKP:n ja vasemmistoliiton enemmistö sekä yksi keskustalainen. Rakentamista on perusteltu sillä, että Suomen kansantalouden kannalta on tärkeää, että Helsingin seudulla on toimiva tavarasatama. Myös työllisyys on mainittu hankkeen etuna.

Helsinki maksaa sataman rakentamisen, eli noin 261 miljoonaa euroa. Lisäksi Helsinki ja valtio osallistuvat kumpikin yli miljoonalla eurolla sataman tie- ja ratayhteyksien rakentamiseen. Rakennustyöt pääsevät alkamaan vasta, kun eduskunta tekee oman päätöksensä valtion osallistumisesta sataman tieliikenneyhteyksien rakentamiseen.

Rakentaminen alkaa ehkä ensi vuonna, 13 vuoden valmisteluprosessin jälkeen. Valmista on aikaisintaan vuonna 2008.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 10.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.