Mainos

Kiista turvatakuista hiertää Lähi-idän rauhansopimusta

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ei kutsu hallitustaan koolle ratifioimaan palestiinalaisten kanssa Yhdysvalloissa sovittua sopimusta ennen kuin palestiinalaiset antavat suostumuksensa turvatakuiden noudattamiseen kirjallisena, kertoi Israelin radio tänään.

Palestiinalaiset puolestaan kieltäytyvät antamasta Netanjahun vaatimia kirjallisia turvatakuita. Kieltäytymisestä kertoi uutistoimisto AFP:lle palestiinalaisten Gazassa toimiva turvallisuusviranomaisten edustaja.

Pääministeri Netanyahu peruutti eiliseksi kaavaillun hallituksen istunnon, koska palestiinalaiset eivät olleet antaneet kaikkia sovittuja turvatakuita koskien israelilaisten surmista epäiltyjen palestiinalaisten pidättämistä. Puolustusministeri Yitzhak Mordechain mukaan Israel haluaa tietää, koska ja miten surmatöistä epäillyt 30 palestiinalaista aiotaan pidättää. Netanyahun mukaan vahvistus asiasta on saatava kirjallisena ennen kuin hallitus voidaan kutsua koolle.

Yhdysvalloissa solmittu sopimus piti alunperin tulla voimaan jo maanantaina, mutta Israel on jo aiemmin lykännyt sen velvoitteiden täyttämistä 12. marraskuuta asti. Näin se halusi antaa hallitukselle ja parlamentille tarpeeksi aikaa ratifioida sopimus.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.