Kiinan tulvissa on kuollut jo yli 50 ihmistä – video: Tällaisen tilanteen keskellä ihmiset ovat

Tällaista jälkeä jo kaksi viikkoa jatkuneet tulvat ovat saaneet aikaan Kiinassa 1:45
Video näyttää, millaisen tilanteen keskellä Guangdongin provinssi tällä hetkellä on.

Etelä-Kiinassa rankkasateet ja tulvat ovat jatkuneet jo yli kaksi viikkoa. Kiinan valtionmedian mukaan tulvissa ja mutavyöryissä kuolleita oli perjantaihin mennessä jo yli 55. Lisäksi kymmenettuhannet ihmiset ovat joutuneet lähtemään kodeistaan. 

Rankkasateet ja tulvat koettelevat parhaillaan eteläisessä Kiinassa sijaitsevaa Guangdongin provinssia.

Tulvien takia yksi pahiten kärsineistä kaupungeista on Meizhou, jossa Kiinan yleisradioyhtiön mukaan on kuollut jo 47 ihmistä.

Aiemmin tällä viikolla kaupungista evakuoitiin yli 10 000 ihmistä. Kaupungin viranomaiset ovat nostaneet tulvatorjunnan hätätilan korkeimmalle tasolle.  

Erityisesti kahdeksan paikkakuntaa Pingyuanin piirikunnassa on vahingoittunut vakavasti maan- ja mutavyöryjen sekä tulvien takia. 

Yleisradioyhtiön mukaan rankkasateet ovat vaikuttaneet yli 55 000 ihmiseen ja taloudellisten menetysten arvioidaan olevan useita miljardeja.

127 miljoonan ihmisen Guangdongin provinssissa tulvat ovat todellisuutta joka vuosi huhtikuusta syyskuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Tutkijoiden mukaan rankkasateet ja tulvat ovat kuitenkin viime vuosina pahentuneet ja ilmastonmuutoksen odotetaan pahentavan sään ääri-ilmiöitä entisestään. 

Samaan aikaan, kun maan eteläosassa kamppaillaan tulvien keskellä, maan pohjoisosassa kärvistellään ennätyslämpötilojen ja ankaran kuivuuden kanssa. 

Alkuviikosta Kiinan presidentti Xi Jinping kehotti ryhtymään tarvittaviin toimiin ihmishenkien säästämiseksi.

Lähteet: CNN,AP News

Lue myös:

    Uusimmat