Mainos

Kiinan pääministeri Suomeen syyskuussa

Suomessa ensi viikolla järjestettävä Asem-huippukokous tuo Helsinkiin suuren joukon Aasian maiden korkeinta johtoa.

Reilun viikon kuluttua järjestettävä Asem-huippukokous tuo Helsinkiin tukun Aasian maiden korkeinta johtoa. Kiinan pääministeri Wen Jiabao saapuu yhdeksäs syyskuuta nelipäiväiselle vierailulle Suomeen pääministeri Matti Vanhasen kutsusta.

Pääministeri Wen osallistuu ensimmäisenä vierailupäivänään EU-Kiina-huippukokoukseen ja sen jälkeen Asem-huippukokoukseen.

Vierailu jatkuu virallisena kahdenvälisenä vierailuna Suomeen. Tuolloin Wen keskustelee Vanhasen kanssa Suomen ja Kiinan kahdenvälisistä suhteista, EU:n ja Kiinan suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä. Pääministeri Wen tapaa lisäksi presidentti Tarja Halosen.

Samana päivänä järjestetään myös EU-Kiina-talousfoorumi, jonka avaukseen pääministerit osallistuvat.

Pääministerin seurueeseen kuuluvat myös ulkoministeri Li Zhaoxing, reformisuunnitteluministeri Ma Kai ja kauppaministeri Bo Xilai.

Asem-kokous ja EU:n ja Korean välillä järjestettävä huippukokous tuovat Suomeen myös Etelä-Korean presidentin Roh Moo-hyun. Hän aloittaa Suomessa ensi viikolla valtiovierailulla jo ennen näitä kokouksia.

Lisäksi Helsinkiin ovat tulossa muun muassa syyskuussa vallasta luopuva Japanin pääministeri Junichiro Koizumi ja Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.