Mainos

Kiinan ja Taiwanin välille suora lentoyhteys

Suora lentoyhteys on ensimmäinen Kiinan ja Taiwanin välillä sen jälkeen, kun Kiinan sisällissota päättyi 55 vuotta sitten.

Kiina ja Taiwan ovat avanneet suoran lentoyhteyden. Ensimmäinen suora lento Taiwanista Kiinaan 55 vuoteen laskeutui Pekingiin päivällä. China Airlines (CAL) -lentoyhtiön koneessa oli 231 matkustajaa ja 15miehistön jäsentä.

Yhteensä seitsemän taiwanilaista ja kaksi kiinalaista lentoyhtiötä on saanut luvan lentää neljä suoraa lentoa kukin tammikuun 29. päivän ja helmikuun 20. päivän välisenä aikana. Lentoyhtiöt kuljettavat lähinnä taiwanilaisia liikemiehiä perheineen juhlimaan kiinalaista uutta vuotta.

Taiwanin viranomaiset ovat tähän saakka kieltäneet suorat lennot turvallisuussyistä. Viranomaiset vaativat edelleen, että lentokoneet lentävät joko Hong Kongin tai Macaon ilmatilan kautta. Yli miljoona taiwanilaista elää tai käy työssä Kiinassa. Normaalisti heidän on vaihdettava konetta juuri Hong Kongissa tai Macaossa, mikä lisää matka-aikaa ainakin neljällä tunnilla.

Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan ja on uhannut miehittää sen, mikäli saari tavoittelee itsenäisyyttä. Taiwan korostaa sen sijaan itsenäistä asemaansa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.