Mainos

Kiinan asevoimat kiillottavat kilpeään tulvien avulla

Vesimassoja vastaan taistelevat sotilaat ovat diplomaattien mukaan jopa lievittäneet kiinalaisten kipeitä muistoja Kansan vapautusarmeijan osuudesta Tiananmenin aukion verilöylyyn vuonna 1989.

Kiinan korruptiosta syytetyt asevoimat ovat viime aikoina onnistuneet kiillottamaan kilpeään osallistumalla aktiivisesti tulvantorjuntaan. Kiinan presidentti ja puoluejohtaja Jiang Zemin on komentanut 276000 sotilasta taistelemaan tulvia vastaan eri puolilla Kiinaa. Kiinalaiset tarkkailijat arvioivat, että Jiang pyrkii samalla osoittamaan kansalle olevansa vahvasti kolmimiljoonaisen armeijan peräsimessä.

Kiinan tulvat ovat pahimmat sitten vuoden 1954 ja ne ovat vaikeuttaneet 240 miljoonan kiinalaisen - viidesosan väestöstä - elämää. Tulvavedet ovat surmanneet yli 2000 ihmistä. Kiinan tiukasti hallituksen valvonnassa toimivat viestimet ovat kuitenkin vähätelleet tulvatuhoja. Sen sijaan mediassa esitellään ylpeinä Kansan vapautusarmeijan ponnisteluja tulvauhrien auttamiseksi. Televisio näyttää päivittäin otoksia sankarillisista sotilaista pelastamassa ihmisiä vesimassoista. Kyläläiset keittelevät kuvissa nuudeleita sotilaille, ja eräässä parhaaseen katseluaikaan näytetyssä otoksessa nuori nainen puristi rinnoistaan maitoa sotilaiden pakaroille helpottaakseen ampiaisten pistojen kirvelyä. -Taistelu tulvia vastaan on osoitus Kansan vapautusarmeijan ja tavallisten kansalaisten läheisistä suhteista, presidentti Jiang hehkutti.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.