Mainos

Kiinalaisvalmistajalta halpa Canon-objektiivi – hintaa vain murto-osa alkuperäisestä

Vain pienenpienet seikat erottavat uuden Yongnuo 100 mm F2 -objektiivin Canonin alkuperäisversiosta. Suurin ero näiden kahden välillä on hinta, Digikuva-lehti paljastaa.

Kiinalainen Yongnuo on tullut viime aikoina ympäri maailman tunnetuksi muun muassa laadukkaiden, mutta edullisten salamalaitteiden valmistajana.

Aiemmin tänä vuonna Yongnuo toi markkinoille myös kameran optiikkaa, 50 mm F1,8- ja 35 mm F2 -objektiivit, jotka ovat menestyneet hyvin.

Seuraava tulokas on 100 mm F2, joka ominaisuuksiensa ja tuotekuviensakin perusteella muistuttaa kovasti Canonin vastaavaa objektiivia.

Yongnuo on Canonia halvempi

Molemmissa objektiiveissa on automaattitarkennus, ne on tarkoitettu Kinokoon runkoihin ja ne ovat suunnilleen saman kokoisia ja painoisia. Yksi tekninen ero kuitenkin löytyy: Yongnuossa on yhdeksän himmenninlehteä mutta Canonissa vain kahdeksan.

Toinen ero on paljon suurempi, ja se on hinta. Canonin lasi maksaa kaupasta riippuen yleensä yli 500 euroa, kun taas Yongnuon version hinta on 170 dollaria eli reilut 150 euroa.

Tuleeko tämä objektiivi myyntiin Suomessa ja jos, niin milloin ja mihin hintaan, on vielä epäselvää. Voi myös olla, että edellämainitusta dollarihinnasta puuttuu verojen osuus, mikä nostaisi hinnan meillä todennäköisesti yli kahdensadan euron, mutta Canonin hintaan olisi vielä pitkä matka. Mitä kuvanlaatuun tulee, tuote on tietysti ensin testattava.

Kaikesta päätellen meillä on syytä olettaa, että samasta objektiivista on tulossa myös Nikon-versio.


MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Digikuva-lehden kanssa.

Muita Digikuva-lehden artikkeleita:

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.