Mainos

Kiinalaismiehelle vankeutta ihmissalakuljetuksesta

Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden langettaman tuomion ennallaan. Kiinalaismies sai vankeutta vuoden ja viisi kuukautta.

Helsingin hovioikeus on tuominnut 44-vuotiaan kiinalaismiehen vankeuteen ihmissalakuljetuksesta. Tuomion mukaan mies järjesti kaksi törkeää laitonta maahantuloa viime vuoden lopulla.

Ensimmäinen rikos tapahtui viime marraskuussa, jolloin mies kuljetti Suomen kautta kaksi miestä ja yhden naisen väärien passien turvin. Mies jäi kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla joulukuussa. Hän oli tällöin tuomassa toista ryhmää Suomeen väärillä passeilla.

Nelihenkisen ryhmän oli tarkoitus mennä Suomen kautta Italiaan, mutta saattaja napattiin kiinni. Kaksi miestä ja kaksi naista käännytettiin kotimaahansa.

Kukin salakuljetettavista oli sitoutunut maksamaan matkastaan noin 13 000 euroa järjestäytyneelle rikollisryhmälle. Osa heistä oli luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomia. Käräjäoikeus piti ilmeisenä, etteivät he olisi kyenneet maksamaan heiltä vaadittua summaa.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi kiinalaismiehen helmikuussa vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomiota kovensi se, että mies oli osallistunut vastaavanlaisiin järjestelyihin jo aiemmin. Lisäksi käräjäoikeus otti huomioon miehen yhteydet järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Mies tuomittiin lisäksi menettämään valtiolle rikoksen tuottama taloudellinen hyöty, yhteensä 4000 euroa.

Hovioikeus päätyi ratkaisussaan käräjäoikeuden kannalle ja piti sen antaman tuomion ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.