Mainos

Kiinalaislääkäri: Teloitettujen elimet myydään

Kiinalainen lääkäri on esittänyt rajuja väitteitä Kiinan ihmisoikeusrikkomuksista. Yhdysvalloissa asuva lääkäri on paljastanut, että teloitetuilta vangeilta on poistettu elimiä myyntiin ulkomaille.

Lääkärin mukaan osa vangeista ei ole ollut vielä edes kliinisti kuollut, kun siirrot on tehty. Länteen loikannut kiinalaislääkäri Wang Guoqi kertoo, että vankien kuolemantuomioita pannaan toimeen siten, ettei vanki kuolekaan heti, eivätkä hänen rahanarvoiset elimensä vaurioitu. Lääkäri kertoo, kuinka ampumateloituksessa haavoittuneelta vangilta poistettiin munuaiset, kun hän oli vielä elossa.

Wang Guoqin mukaan yksikään elimensä luovuttanut vanki ei tiennyt asiasta etukäteen. Lääkärin mukaan uhrin veriryhmä selvitetään valmiiksi elinten myymistä ajatellen. Hän sanoo, että Kiinassa on kehitetty tapoja, joilla tuoreet elimet saadaan nopeasti markkinoille. Ostajat ovat joko ulkomaalaisia tai korkeita kiinalaisia virkamiehiä.

Lääkäri kertoo edelleen, että käytäntö on levinnyt laajalle Kiinassa. Kaikki sairaalat, joilla on valmiudet tällaiseen ovat myös mukana tässä, syyttää Wang Guoqi. Elinten myynti on hyvä tulonlähde sairaaloille.

Wang itse tunnustaa olleensa mukana elinten siirroissa. Hän on poistanut teloitetuilta ihoa ja sarveiskalvoa yli sadalta vangilta. Wang halusi kertoa tilanteesta oman mielenrauhansa takia.
-Minulla on hyvin huono omatunto. Olin mukana kymmenissä ihonsiirroissa ja sarveiskalvon poistoissa. En kestä tätä painolastia enää. Toivottavasti toivun tästä, vuodattaa Wang.

"Väitteet ovat valetta"


Kiina kiistää väitteet sensaationhakuisina valeina, joita Wang käyttää omien tavoitteidensa ajamiseen. Maailmalla on kuitenkin noussut kohu ja Yhdysvallat suunnittelee ottavansa asian esiin diplomaattitasolla.
Yhdysvalloissa asuva kiinalainen toisinajattelija Harry Wu uskoo lääkärin väitteet ja pitää elinten myyntiä raakalaismaisena hirmutekona.
-Tämä on perustavanlaatuinen rikkomus ihmisoikeuksia vastaan, toteaa Wu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.