Mainos

Kiinalaisketut suomalaisia

Kiina on kehittämässä korkeateknologiaa, jolla se voisi tuottaa harvinaisia eläimiä kuten sinikettuja huomattavasti enemmän turkisteollisuudelle, kertoi uutistoimisto Xinhua tänään. Kiinalaisten tiedemiesten kehittämän teknologian avulla sinikettunaaraat siemennetään keinotekoisesti Suomesta tuotujen urosten siemennesteellä. Keinosiemennetyt naaraat synnyttävät jopa kahdeksan pentua kerralla, kertoi Xinhua.

Ketut teurastetaan sen jälkeen ja niiden turkis käytetään "tyydyttämään turkkeihin kohdistuvaa kasvavaa kysyntää". Tiedemiesten mukaan keinosiemennys laskee huomattavasti kettujen tuotantokustannuksia, koska uroskettujen määrä voidaan supistaa. Kiinassa tuotetaan turkistarhoilla jo yli 400 000 sinikettua vuodessa, mutta asiantuntijoiden mukaan se ei riitä. Uuden korkeateknologian myötä Kiinassa suunnitellaan tuotettava noin 300 000 sinikettua lisää vuodessa vuoteen 2000 mennessä.

-Kettu on yksi niistä eläimistä, joita voidaan tuottaa turkkeja varten. Sillä on kova kysyntä markkinoilla, sanoi yksi asiantuntija.

Tähän mennessä yli tuhat naaraskettua on synnyttänyt tavanomaista enemmän pentuja kerralla. Kettuja on keinosiemennetty Suomesta tuoduilla uroksilla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.