Mainos

Kiinalaiset innoissaan olympiamenestyksestään

Kiinalaiset ovat riemuissaan olympiamenestyksestään. Kiinalaisilla on taskussaan jo kuusi kultamitalia ja kaksi hopeaa. Kiina on mitalitilastossa tällä hetkellä ykkösenä.

Kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo MTV:n Huomenta Suomessa, että kiinalaiset ovat hyvin ylpeitä taustastaan, kulttuuristaan ja kiinalaisuudestaan. Kansallistunne kohoaa jatkuvasti.

- Monissa autoissa hulmuavat Kiinan liput. Ja näitä Kiinan lippuja on yhdessä autossa monia, ei vain yhtä. Kyllä kiinalaiset ovat nyt hyvin ylpeitä itsestään, kertoo Saraste.

Kiinalaiset ovat hyvin taikauskoisia. Myös tämä näkyy olympialaisissa muun muassa siten, että numero neljä numerosarjan alussa tai lopussa tietää kiinalaisten mukaan huonoa onnea.

- Numero neljä symboloi kuolemaa, joten neljää valkoista kukkaa tai neljää kynttilää ei koskaan pidä antaa kiinalaiselle lahjaksi. Numero neljä muistuttaa äänneasultaankin kuolema-sanan äännettä.

Myös muun muassa avajaisissa nähty ilotulitus on vanha kiiinalainen keksintö ja se on aikoinaan kehitetty pelottamaan pois pahoja henkiä. Esimerkiksi häissä, liikkeiden avajaisissa tai hautajaisissa ilotulitus on hyvin keskeinen ohjelmanumero.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.