Mainos

Kiina varautuu testaamaan tuhansia urheilijoita

Asiantuntijalääkäri Tapio Kallio uskoo, että Kiina pyrkii parantamaan imagoaan kisajärjestäjänä tunnollisella ja järjestelmällisellä doping-testauksella.

Kiinalaisessa urheilussa ei takavuosina doping-aineiden käyttöä kaihdettu. Esimerkiksi viime vuosikymmenellä yli 30 kiinalaisuimaria kärysi dopingista.

Nyt suhtautuminen näyttää kuitenkin muuttuneen, ainakin olympialaisten ajaksi. Vilppiä tuskin tulee olemaan, vaan dopingtestejä tehdään ja niistä tiedotetaan sääntöjen mukaisesti.

- Jos yhtään doping-käryä ei tulisi, sekin olisi tavallaan katastrofi järjestäjille. Kukaan ei nimittäin uskoisi sitä, Kallio pohtii MTV:n haastattelussa.

Vuoden 2004 Ateenan olympialaisissa tehtiin noin 3700 doping-testiä, kun nyt Pekingissä varaudutaan testaamaan liki 5 000 urheilijaa.

- Se osoittaa, että KOK haluaa osoittaa suhtautuvansa ongelmaan vakavasti. Todennäköisesti painotus on yllätystestien puolelle.

Tänä vuonna järjestäjät odottavatkin ennätyksellistä doping-saalista ahkeran testaamisen vuoksi. Suomalaisurheilijoiden käryihin Tapio Kallio ei kuitenkaan usko.

- Suomessa huippu-urheilun kulttuuri on tällä hetkellä sellaista, että doping-aineiden käyttö on vähäistä. En usko, että suomalaisia urheilijoita Pekingissä käryää.

Kempas odottaa runsasta testausta

Kävelijä Antti Kempas osaa odottaa Pekingissä runsasta doping-testausta.

- Tiedän, että testejä tulee paljon, ja sehän on vain hyvä asia, Kempas sanoo.

Tänä vuonna Kempas on testattu jo pari kolme kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.