Mainos

Kiina vahvisti sars-tapaukset

Kiinan terveysministeriö on vahvistanut, että maassa on todettu kaksi sars-tartuntaa ja kaksi uutta sars-epäilyä.

Molemmat sars-epäillyt ovat jo kuolleet, mutta heidän kuolinsyitään ei vielä ole varmistettu. Kiinan terveysministeriön mukaan kaikki tapaukset on todettu Pekingissä ja itäisessä Anhuin maakunnassa.

Uudet tartunnat saivat terveysviranomaiset eri puolilla Kiinaa nostamaan valmiustilaa taudin leviämisen estämiseksi.

Toinen sars-epäillyistä kuoli 19. huhtikuuta Anhuissa, mutta hänen kuolinsyytään ei ole varmistettu. Kuollut nainen oli toisen nyt varmistuneen sars-potilaan äiti.

Varmistunut sars-potilas, 26-vuotias lääketieteen opiskelija työskenteli viime kuussa kahden viikon ajan laboratoriossa Pekingissä ja palasi sen jälkeen kotiseudulleen Anhuihin. Opiskelija joutui kotiin palattuaan sairaalaan kuumeen vuoksi, ja hänen äitinsä kävi hoitamassa häntä.

Toinen varmistunut tapaus on 20-vuotias sairaanhoitaja, joka myös hoiti sairastunutta opiskelijaa. Terveysministeriön mukaan tartunnan lähde saattaakin olla kyseinen laboratorio, joka on nyt suljettu.

Kiina ilmoitti neljästä uudesta sars-tartunnasta Guangdongissa alkuvuodesta. Kyseessä olivat ensimmäiset tartunnat sen jälkeen kun tauti julistettiin voitetuksi heinäkuussa. Kaikki neljä toipuivat kuitenkin taudista.

Sars-kuume levisi viime vuonna yli 30 maahan. Tartunnan sai noin 8000 ihmistä, joista tautiin menehtyi lähes 800.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.