Mainos

Kiina kutsui YK:n ihmisoikeusvaltuutetun

Kiina ilmoitti tänään kutsuvansa YK:n ihmisoikeusvaltuutetun Mary Robinsonin vierailulle Kiinaan. Vierailukutsun tavoitteena on "vahvistaa yhteistyötä YK:n kanssa ihmisoikeuskysymyksissä", kertoi Kiinan ulkoministeriön edustaja.

Robinson siirtyi viime syyskuussa ihmisoikeusvaltuutetun tehtävään toimittuaan tätä ennen seitsemän vuotta Irlannin presidenttinä. Tiedossa ei ole, koska hän saapuu vierailulle Kiinaan. Kiinalaiset kertoivat jo maanantaina maassa vierailevalle Britannian ulkoministerille Robin Cookille vierailukutsusta Robinsonille.

-Kiina on aloittamassa - sillä on pitkä matka kuljettavanaan - matkaa tiellä sen tosiasian tunnustamista, että kansainvälinen yhteisö tuntee kiinnostusta, joka ei hälvene, ihmisoikeuskysymyksiin ja että oikea tapa vastata siihen on vuoropuhelu, Cook sanoi.

Armahdusvaatimus

Kiinalainen ihmisoikeusaktivisti Lin Xinshu vaati tänään, että presidentti Jiang Zemin armahtaa kaikki poliittiset vangit kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi. Lin ehdotti viestissään presidentille, että toisinajattelijat vapautetaan niin että he pääsevät viettämään kevätjuhlaa kotiin. Kevätjuhla, kiinalaisen kalenterin tärkein juhla, on tänä vuonna 28. tammikuuta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.