Mainos

Kiina karkotti viimeisetkin ulkomaalaiset toimittajat

Kiina on karkottanut kaikki ulkomaalaiset toimittajat Tiibetistä. Viimeisinä alueelta poistettiin torstaina saksalaiset Georg Blume ja Kristin Kupfer.

Blume toimii Die Zeit -lehden kirjeenvaihtajana, Kupferin työnantaja on itävaltalainen aikakauslehti Profil. Kaksikko oli uhmannut viranomaisten poistumiskehotuksia jo useita päiviä. He taipuivat, kun heidän viisuminsa uhattiin peruuttaa.

-Korkea-arvoinen virkamies uhkasi meitä viisumien peruuttamisella. Meille kerrottiin hyvin uhkaavaan sävyyn, että ellemme lähtisi nyt, kohtaisimme suuria vaikeuksia, Blume kertoi.

Blumen mukaan karkotusten myötä menetetään mahdollisuus tietää, mitä Tiibetissä todella tapahtuu. Virallisiin tietoihin ei juuri voi luottaa, vaan asioista olisi pystyttävä kysymään paikan päällä silminnäkijöiltä.

Sekä Saksan suurlähetystö että Pekingin EU-suurlähettiläs suostuttelivat Kiinaa sallimaan toimittajien työskentely Tiibetissä mutta turhaan.

Alkuviikosta Tiibetistä karkotettiin muun muassa Economist-lehden kirjeenvaihtaja sekä useita hongkongilaisia toimittajia.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.