Kiellettiinkö sinuakin lapsena menemästä nukkumaan kosteilla hiuksilla? Ohje onkin pelkkä myytti

Yön ajaksi kosteat hiukset voi kietoa palmikolle. Samalla hiuksiin syntyy kauniit laineet.

Kiellettiinkö sinuakin lapsena menemästä nukkumaan hiukset märkinä, koska se tekisi hiuksille hallaa? Popsugar-sivusto päätti selvittää, onko väite oikeasti totta.

Stylisti Lori Panarellon mukaan kyseessä on myytti: kosteilla hiuksilla voi aivan hyvin mennä nukkumaan.

– Hiusten jättäminen kosteiksi voi lisätä niiden luontaista kiharuutta tai jopa tehdä hiuksista laineikkaat, mikä antaa niille luontaisen, elämää nähneen lookin. Tietenkin se, että antaa hiusten kuivua luontaisesti, on aina hiusten terveyden kannalta parempi, koska näin välttää poistamasta hiusten luontaisia öljyjä, Panarello sanoo.

Hän kuitenkin huomauttaa, että kostean ja märän hiuksen välillä on eroa.

– Älä koskaan mene nukkumaan hiukset läpimärkinä. Ne eivät ikinä kuivu yön aikana; hiusten tulisi olla vain kosteat.

Myös hiusten vimmaista hankaamista pyyhkeellä tulee välttää. Hankaamisen sijaan hiuksia voi puristella pyyhkeellä. Yön ajaksi hiukset voi kietoa kevyelle palmikolle, jos auki kuivattaminen aiheuttaa hankaluuksia. Samalla hiuksiin syntyy kauniit laineet.

– Jos haluat dramaattisemmat laineet, jaa (pään) sivut ja takaosa neljään lettiin. Kontrolloidaksesi hiusta kiedo se kireästi huiviin tai pääpantaan, joka lieventää kähäryyttä, mutta jättää hiuksen luonnollisempaan tilaan.

Jos hius on vielä aamulla märkä, Panarello kuivaisi sitä föönin matalalla puhallusteholla ja korkealla lämmöllä. Kun hius on kuivunut, pehkoa voi ravistella hellästi. Muotoiluun Panarello käyttäisi vain kevyttä tuotetta.

Lähde: Popsugar.com

***

6:27

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja