Kevin Spaceyta syytetään 14-vuotiaan seksuaalisesta ahdistelusta – pyytää anteeksi tulemalla kaapista

Kaksinkertainen Oscar-voittaja Kevin Spacey pyysi anteeksi vuosikymmeniä sitten tapahtunutta tilannetta, jossa hän olisi mahdollisesti ahdistellut seksuaalisesti alaikäistä poikaa. Spacey selittää mahdollisen ahdistelun syyksi alkoholin.

Näyttelijä Kevin Spacey julkaisi sunnuntai-iltana Twitterissä viestin, jossa hän pahoitteli näyttelijä Anthony Rappin syytöstä seksuaalisesta häirinnästä tämän ollessa 14-vuotias. Spacey kertoo mahdollisen tilanteen johtuneen liiallisesta alkoholin käytöstä.

Anthony Rapp avautui BuzzFeed-sivuston haastattelussa tilanteesta, mikä tapahtui vuonna 1986 hänen ollessaan 14-vuotias ja Kevin Spaceyn ollessa 26-vuotias. Molemmat näyttelivät tuolloin Broadwaylla. Spacey piti yksityiset juhlat kotonaan Manhattanilla, johon hän kutsui myös Rappin vieraaksi.

Rapp muistelee haastattelussa tilannetta, jossa kaikki muut olivat lähteneet juhlista pois ja hän jäi taloon kahdestaan Spaceyn kanssa.

– Ihmettelin, mihin kaikki muut olivat lähteneet. Hän nosti minut, kuten sulhanen nostaa vaimonsa kynnyksen yli. En pitänyt siitä. Kiemurtelin siitä pois ja ihmettelin tilannetta. Sitten hän tuli makaamaan päälleni. Hän yritti vietellä minut, Rapp muistelee.

Rapp kertoo haastattelussa asian vaivanneen häntä vuosikausia. Hänen on ollut vaikeaa seurata Spaceyn menestystä tietäen mitä oli tapahtunut.

Artikkelit elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalisesta häirinnästä saivat Rappin avautumaan myös omasta kokemuksestaan Spaceyta kohtaan.

Spacey otti itse kantaa Rappin syytöksistä Twitterissä.

– Kunnioitan ja ihailen Anthony Rappia näyttelijänä. Olen kauhistunut kuullessani hänen tarinansa. En muista tapahtunutta. Siitä on jo yli 30 vuotta. Mutta jos käyttäydyin tuolloin hänen kuvailemallaan tavallaan, olen hänelle velkaa vilpittömän anteeksipyynnön, tilanteesta, mikä olisi ollut sopimatonta ja humalaista käytöstä. Olen myös pahoillani niistä tunteista, mitä hän on kantanut mukanaan vuosia.

Näyttelijä myös kertoo elämästään homoseksuaalina. 

– Tämä tarina on innoittanut minua tuomaan esille uusia puolia elämästäni. Tiedän, että on olemassa tarinoita minusta, jotka hämmentävät ihmisiä. Olen ollut hyvin suojelevainen yksityisyyttäni kohtaan. Läheiseni tietävät, että minulla on ollut suhteita sekä miesten että naisten kanssa. Olen rakastanut ja ollut romanttisissa yhteyksissä miesten kanssa koko elämäni. Minä jatkan elämääni homoseksuaalina. Haluan käsitellä tämän rehellisesti ja avoimesti. Alan tarkkailemaan omaa käytöstäni, Spacey kirjoittaa.

Kevin Spacey Renaultin tuoreella mainosvideolla 1:12

Lue myös:

    Uusimmat