Mainos

Kevättulvat kiusaavat

Kevään tulvahuippu on saavutettu Kalajoella ja vedet ovat kääntyneet laskulle, kertoi rakennuspäällikkö Juha Kauto Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksesta tänään. Hänen mukaansa muilla alueilla vedet edelleen nousevat.

-Pyhä- ja Siikajoen huiput ovat meneillään, kuten myös Temmes- ja Tyrnävänjokialueella. Muhosjoen huippu lienee viikonvaihteessa ja Utosjoen tulevan viikon alkupäivinä, Kauto arvioi.

Ennusteen mukaan Kiiminkijoen tulvahuippu ajoittunee tulevan viikon puoliväliin ja Iijoen seuraavan viikonvaihteen tienoille. Kuivajoen tulvahuippu ajoittunee myös tulevan viikon puoliväliin.
-Alueen tulvakorkeudet ovat ja tulevat olemaan keskimääräistä suuremmat, Kauto sanoo.

Keskimääräistä lämpimämpi sää on ympäristökeskuksen mukaan sulattanut lumia siten, että yhtenäinen lumipeite alueella on enää Koillismaalla. Kala- ja Pyhäjoki ovat vapautuneet jääpeitteestä. Siikajoella on enää vain joissakin suvantopaikoissa hauraita lauttoja.

-Siikajoen veden korkeus kuitenkin nousee edelleen hitaasti. Rantsilassa Mankilan peltoja on jäänyt lisää veden alle ja niitä on tällä hetkellä jo yli tuhat hehtaaria, Juha Kauto kertoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.