Kevään eteneminen hidastui – miltä näyttää jatko?

Suomi on huhtikuun alkupuolen Keski-Euroopan kesän ja pohjoisen talven välimaastossa.

Kevään eteneminen hidastui Suomessa tällä viikolla.

– Keski-Euroopassa on jo kesäistä ja yli 20 asteen lämpötiloja. Suomen pohjois- ja itäpuolella talvi jatkuu ja iltapäivisin vain käväistään plussalla. Näiden kahden ilmamassan välistä kulkee sadealueita, jotka välillä osuvat Suomeenkin, kuvailee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta lähiaikojen säätyyppiä.

Enimmäkseen Suomi pysyy kylmän ilman puolella.

– Silloin on aika aurinkoista, yöt ovat pakkasöitä ja päivisin etelässä lämpötila kohoaa noin viiteen asteeseen, pohjoisessa käväistään vähän plussalla. Välillä sadealue yltää Suomeen ja silloin lämpötila on lähellä nollaa. Sateen olomuoto on vähän kaikkea eli vettä, räntää ja lunta, sanoo Pekka Pouta.

Huomenna torstaina lumi- ja räntäkuurot ovat mahdollisia etelässä asti.

– Sään tarkempi ennustettavuus loppuu jo viikonloppuna, koska Suomi sijaitsee rajavyöhykkeellä, jossa liikkuu sateita. Tämän hetken ennusteen mukaan Lappiin olisi tulossa poutainen pakkasviikonloppu, mutta jossain Etelä- ja Keski-Suomen yllä voi olla sadealue. Sen pohjoisosassa sateet tulisivat räntänä, eteläosassa vetenä. Jos säärintama on maan keskiosassa, etelässä voidaan päästä yli kymmeneen asteeseen, mutta sadealueen sijainti ja sen mukana koko viikonlopun tarkka ennuste on vielä epävarma, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso yltä katsaus lähiaikojen säätyyppiin ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat