Mainos

Kevääksi kolme kirjaa Euroviisujen historiasta

Suomessa toukokuussa järjestettävien Eurovision laulukilpailujen alla julkaistaan Suomen viisuhistoriaa, koko kisojen menneitä vuosia sekä kisatriviaa käsittelevät teokset.

Ensi keväänä ilmestyy jopa kolme kirjaa Euroviisujen historiasta. Tammikuun alussa julkaistaan Helmen kustantama Ismo Loivamaan ja Juha Seitajärven Euroviisutriviaa vuosi vuodelta. Asko Murtomäen kirjoittama Finland 12 points! ilmestyy tammikuun loppupuolella Teoksen kustantamana ja John Kennedy O'Connorin Euroviisut - virallinen historia puolestaan huhtikuussa Ajatus Kirjan kustantamana.

Euroviisutriviaa vuosi vuodelta -kirja kaivaa esiin uskomattomimmat viisutarinat ja hauskimmat muistot. Teos vastaa moneen askarruttavaan kysymykseen. Ketkä viisuartisteista ovat konsertoineet Suomessa, kuka on myynyt eniten levyjä ja kuka sai karismallaan tv-lähetyksenkin sammumaan? Entä mitä kuuluu nyt Seija Simolalle, Cliff Richardille tai Dana Internationalille? Triviakirjassa on luonnollisesti mukana myös tietokilpailuosuus.

Finland 12 points! -teoksen painopiste on Suomessa, vaikka kotimaamme menestys kilpailussa ei tunnetusti ole ollut mitenkään huimaavaa ennen vuoden 2006 jättipottia, Lordi-yhtyeen ylivoimaista voittoa Ateenassa. Kilpailu on kuitenkin aina herättänyt voimakkaita tunteita Suomessa. Murtomäen kirjassa on runsaasti tietoa kilpailujen karsinnoista, niihin osallistuneista sävellyksistä ja esiintyjistä. Hakemistojen ansiosta kirja toimii myös hakuteoksena Euroviisujen historiasta.

O'Connorin kirja puolestaan luo katsauksen kisojen pitkään ja värikkääseen historiaan. Kirja kertoo, kuinka Abba päihitti Olivia Newton-Johnin, kuinka Irlannin Johnny Logan voitti kisan kahdesti ja miten kanadalainen Céline Dion menestyi euroareenalla. O'Connor on lisäksi kirjoittanut suomenkieliseen laitokseen erillisen luvun Suomen euroviisuhistoriasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.