Mainos

Kettutyttö pidätettiin koe-eläinvapautuksista

Koe-eläinasemaiskuista epäiltyjen joukkoon kuuluu nyt myös "alkuperäinen kettutyttö" Minna Salonen. Hän on maanantaista lähtien ollut pidätettynä Vantaalla yhdessä sisarensa ja poikaystävänsä kanssa.

Juho Vuori Oikeutta eläimille -yhdistyksestä vahvistaa, että pidätettyinä ovat juuri nämä kolme henkilöä. Lisäksi tiistaina iltapäivällä otettiin pääkaupunkiseudulla kiinni vielä yksi mies. Komisario Tero Haapala ei paljasta pidätettyjen henkilöllisyyttä tai yksityiskohtia perusteista. Hänen mukaansa pidätetyt naiset ovat syntyneet heinäkuussa 1975 ja tammikuussa 1978. Lisäksi hän myöntää kysyttäessä, että toisella on vanha tuomio tarhaiskusta.

Minna Salonen oli yksi kolmesta kettutytöstä, jonka Kauhavan käräjäoikeus pari vuotta sitten tuomitsi värikkään oikeudenkäynnin päätteeksi.

Vaasan hovioikeus mittasi hänen tuomiokseen yhdeksän kuukautta ehdollista kaikkiaan kahdeksasta rikoksesta: törkeistä ja tavallisista vahingonteoista sekä tarpeettoman kivun ja tuskan tuottamisesta eläimille. Vanhan rangaistuksen koetusaika jatkuu ensi kesäkuun loppuun.

Poliisin on esitettävä mahdollinen vangitsemisvaatimus maanantaina pidätettyä kolmikkoa kohtaan viimeistään torstaina. Poliisi pidätti Salosen siskon ja poikaystävän ensimmäisen kerran Orimattilan epäonnistuneen turkistarhaiskun jälkeen itsenäisyyspäivänä.

Poliisi epäilee, että iskuihin syyllistyneiden eläinoikeusaktivistien ydinjoukko koostuu alle kymmenestä henkilöstä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.