Ketomaa: Tasavertainen mahdollisuus MM-kuskeja vastaan

Jari Ketomaa suoritti sunnuntaina tutulla testitiellä ennakkotestit Suomen MM-rallia varten, jonka jälkeen hän suuntasi maanantaina alkaneelle kilpailun nuotitusjaksolle.

Mikkeliläinen oli erittäin tyytyväinen Ford Fiesta WRC -auton ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Hän suoritti ennakkotestit samalla yksilöllä, jolla starttaa kilpailuun.

- Kilpailin viime kaudella Fiestan S2000-mallilla, jonka pohjalta tämä uusi WRC-auto on kehitetty. Ajollisesti näissä kahdessa mallissa oli paljon samaa, mutta voimaa WRC:ssä on toki enemmän, Ketomaa selvitti.

- Aloitin niillä säädöillä, joita Mikko Hirvonen oli käyttänyt pari päivää aikaisemmin Fordin testeissä. Tein omaan ajotyyliini sopivia muutoksia yleisesti koko jousitukseen. Säätömuutosten jäljiltä auto tuntui tarkemmalta ajaa.

- Yksityiskuljettajan on mahdollista ajaa vain rajallinen määrä testikilometrejä, mutta onneksi pääsen vielä ennen kisaa ajamaan torstaiaamuna rallin treenipätkällä.

Tulevassa MM-rallissa Ketomaa ja kartanlukija Mika Stenberg pääsevät ensimmäistä kertaa ajamaan saman vuosimallin WRC-autolla lajin ammattilaisia vastaan.

- Nyt on melko tasavertainen mahdollisuus ajaa MM-sarjan kärkikuljettajia vastaan. Olen tyytyväinen tästä tilaisuudesta, joka mahdollistaa saumat korkealle, Ketomaa toteaa.

Suomen MM-ralli starttaa torstaina iltapäivästä ja päättyy lauantai-iltana. Torstaina ohjelmassa ovat Lankamaan, Laukaan ja Laajavuoren erikoiskokeet. Perjantaina rallireitti suuntautuu Jyväskylästä Päijät- ja Kanta-Hämeeseen, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

Rallin päätöspäivä on lauantai, jolloin ajetaan Jämsän ja Keuruun suunnalla yhteensä 11 erikoiskokeen verran. MM-rallireitin kokonaispituus on 1355 kilometriä, josta 22 erikoiskokeen osuus on 314 kilometriä.

Jari Ketomaa antaa näyttöjä WRC-auton ratissa - katso video Katsomo.fi:stä (Tulosruutu 25.7.2011)

Lue myös:

    Uusimmat