Mainos

Keskustan puoluesihteerin valintatapaa halutaan uudistaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli tukee Paula Lehtomäen eilistä vaatimusta, että puolueen puheenjohtajan pitäisi saada vaikuttaa puoluesihteerin valintaan.

Kallin mukaan puoluevaltuuskunta voisi tulevaisuudessa valita puoluesihteerin puoluekokouksen sijaan, koska tästä on saatu hyviä kokemuksia muissa puolueissa.

- Mielestäni se tuntuisi luontevalta ratkaisulta, Kalli pohtii.

Timo Kalli (kesk.)

Lehtomäki totesi eilen Ylen Ykkösaamu -ohjelmassa, että on täysin menneen talven lumia, ettei puheenjohtaja voi valita läheisintä yhteistyökumppaniaan.

- Puoluesihteeri on puolueen puheenjohtajan tärkein yhteistyöpari ja ainakin itse olen sitä mieltä, että on mahdotonta koota itselleen sitä kaikkein toimivinta tiimiä, jollei tärkeimpään yhteistyökumppaniin ota mitään kantaa, eikä voi hänen valintaansa millään tavoin vaikuttaa, Lehtomäki totesi.

Lausuntoa voi tulkita, että Lehtomäkeä ei innostanut puolueen vetäminen "hajota ja hallitse" -työtavan omaavan puoluesihteeri Jarmo Korhosen kanssa.

Arvostelusta huolimatta keskustan seuraava puoluekokous valitsee puoluesihteerin yhä vanhaan malliin.

"Ei uusia nimiä puheenjohtajakisaan"

Moni keskustalainen arveli eilen, että Lehtomäen poisjäänti puheenjohtajakilvasta avaa tietä uusille nimille puheenjohtajakisassa.

Kalli pettyi Lehtomäen ratkaisuun, mutta ei kuitenkaan usko niin sanottuihin mustiin hevosiin.

- En usko mihinkään uusiin nimiin, kyllä esillä olevien ehdokkaiden pitää olla jollakin tavalla keskustan keskeisiä toimijoita, Kalli arvelee.

Keskustakenttä sulattelee nyt odotettua pidempään puheenjohtajakuvioitaan. Aikaa kuitenkin on, sillä puolueen puheenjohtajakiertue käynnistyy vasta huhtikuussa.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.