Mainos

Keskustan Korhonen otti eropuheet tyynesti

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen ei hätkähtänyt yllättäen heitetystä erovaatimuksestaan. Hän aikoo jatkaa tehtävässään ainakin keskustan seuraavaan puoluekokoukseen asti, joka pidetään kesäkuussa 2010.

- Aamulla tuli mieleen Paavo Lipposen (sd.) taannoinen murjaisu, että kai se hirttoköysi on jo valittu ja rasvattu, Korhonen naureskeli keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksen päätteeksi.

Kansanedustaja Markku Laukkanen (kesk.) oli vaatinut aamun Helsingin Sanomissa, että Korhosen pitäisi välittömästi "luovuttaa pois puolueen avaimet ja luottokortti ja vetäytyä tehtävistään". Laukkasen mielestä Korhonen oli vaalipäällikkönä vastuussa kuntavaalien tappiosta.

Laukkanen oli arvostellut keskustan vaalikampanjaa ja Korhosta henkilökohtaisesti myös kokouksessa eilen, mutta siellä hän ei tohtinut puhua erovaatimuksestaan mitään. Korhosen mukaan erovaatimuksia ei myöskään ole esitetty hänelle henkilökohtaisesti. Tänään Laukkasta ei enää näkynyt kokouspaikalla.

Erovaatimusten heittely ei ollut selvästikään myöskään puoluejohtaja Matti Vanhasen mieleen.

- Tämä on demokraattinen puolue, jossa ratkaisut tehdään puoluekokouksessa. Siellä voi mielipiteensä esittää äänestyslapulla, hän sanoi.

Korhonen pääsi lisäämään, ettei Laukkasta näkynyt paikalla, kun puoluesihteerin valinnasta päätettiin puoli vuotta sitten Joensuun puoluekokouksessa.

Perheverotus herätti epäilyjä

Vanhasen ehdotus pienten lasten vanhempien yhteisverotuksesta ei maistunut kaikille. Puoluevaltuuskunnan keskustelussa varoiteltiin vanhasta mielikuvasta, että keskusta on ajamassa naisia takaisin hellan ääreen.

Keskustanuorten Heikki Hankila sanoi, ettei puolue voi jakaa verotuksella perheitä kahteen kastiin. Lisäksi yksinhuoltajat eivät hyötyisi lainkaan yhteisverotuksesta.

Vanhasen mielestä uutta perheverotusmallia ei voi verrata vanhaan puolisoiden yhteisverotukseen. Nyt ajatuksena on, että pienten lasten vanhemmat voisivat valita yhteisverotuksen, jos he laskevat sen olevan itselleen edullista. Näin voisi olla esimerkiksi silloin, jos toinen vanhemmista jää osittaiselle hoitovapaalle.

- Tässä yritetään löytää keinoja siihen, että vanhemmat voisivat olla enemmän omien lastensa kanssa, Vanhanen sanoi.

Tukea aukioloremontille

Puoluevaltuuskunta päätti liputtaa kauppojen aukioloaikojen laajentamisen puolesta. Keskusta kannattaa aukiolon "rajoitettua vapauttamista". Puolueen mielestä suunniteltu uudistus lisää ihmisten valinnanvapautta ja tarjoaa osa-aikaisille työntekijöille mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon.

Tekeillä oleva uudistus merkitsee sitä, että kaupat voisivat olla avoinna sunnuntaisin läpi vuoden juhlapyhiä lukuun ottamatta. Lisäksi pienemmät ruokakaupat voisivat olla auki kaikkina päivinä ilman rajoituksia vaikka läpi vuorokauden.

Hallitus on aloittanut asian käsittelyn ja eduskuntaan lainmuutos on tulossa ensi vuonna. Keskustan eduskuntaryhmä on arvioinut ehdotettua perusmallia. Vanhasen mukaan mitään rajua kritiikkiä ei esitetty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.