Keskustan kansanedustajat painavat huomenna keltaista nappia – jotkut kokoomuksen ja RKP:n edustajat pohtivat vielä yön yli

Keskustan eduskuntaryhmä päätti ryhmäkokouksessaan torstaina, että koko ryhmä äänestää keltaista, eli tyhjää, hallituksen ja ministereiden luottamusäänestyksessä eduskunnassa perjantaina.

Oppositiopuolueen keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoi MTV Uutisille, että koko ryhmä aikoo äänestää keltaista. 

– Tiedonanto on hyvä, mutta valitettavasti eilinen keskustelu ei antanut sellaista kuvaa, että koko perussuomalainen puolue ja kaikki perussuomalaiset kansanedustajat olivat sen takana, joten olkoon tämä ikään kuin varoitus hallitukselle.

Eduskunta keskusteli eilen hallituksen tiedonannosta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi. 
Tiedonanto annettiin koko kesän hallitusta ravistelleen rasismikohun takia. 
Oppositiopuolueet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto esittivät epäluottamusta hallitukselle, valtiovarainministeri Riikka Purralle ja elinkeinoministeri Wille Rydmanille tiedonantokeskustelun yhteydessä.

9/10 painaa varmuudella vihreää

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson (r.) totesipuolestaan  ryhmän kokouksen jälkeen, että yhdeksän ryhmän kymmenestä kansanedustajasta aikoo äänestää hallituksen, valtiovarainministeri Rikka Purran (ps.) ja elinkeinoministeri Wille Rydmanin luottamuksen puolesta. 


– Kaikki nämä kolme äänestystä koskee, kuten pääministeri on todennut, hallituksen jatkoa. Yhdeksän kymmenestä tulee äänestämään vihreää ja yksi vielä miettii, kertoi Andersson.  
Kansanedustaja Eva Biaudet pohtii yön yli, miten hän aikoo äänestää. Andersson ei halunnut tässä vaiheessa ottaa kantaa siihen, minkälaisia seurauksia Biaudet saa tästä  jos hän äänestää hallituksen ja ministereiden luottamusta vastaan.

Osa kokoomuksesta edelleen epävarmoja 

Pääministeripuolueen kokoomuksen eduskuntaryhmä seisoo hallituksen tiedonannon takana ja äänestää hallituksen luottamuksen puolesta

MTV Uutisten tiejoen mukaan jotkut kokoomuksen kananedustajista eivät vielä kuitenkaan tiedä aikovatko he äänestää valtiovarainministeri Riikka Purran ja/tai elinkeinoministeri Wille Rydmanin luottamusta vastaan vai puolesta.  

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.) ei halua vielä ottaa kantaa mahdollisiin sanktioihin, jos kokoomuksen edustajat poikkeavat ryhmän päätöksestä äänestää vihreää myös ministereiden kohdalla.

–  En halua mennä asioiden edelle, uskon ja luotan siihen, että jokainen meidän kansaedustajamme tietää mikä meidän vastuumme on. Meidän tehtävämme on huolehtia hallituksen toimintakyvystä, totesi Marttinen MTV Uutisille.  

Lue myös:

    Uusimmat