Mainos

Keskustan Jäätteenmäki ei innostu kuntien pakkoliitoksista

Kuntien kesken tapahtuva järkevä yhteistyö on pääoppositiopuolueen puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen mielestä pakkoliitoksia parempi vaihtoehto. Jäätteenmäki vieraili tänään Haminassa, jossa on meneillään kansanäänestys Haminan ja Vehkalahden kuntien yhdistämisestä.

Anneli jäätteenmäki haluaa hyvät suhteet AY-liikkeisiin

Jäätenmäki totesi, että kuntien sulautuminen yhdeksi on aina ongelmallista "enkä pakkoliitoksille taputa käsiäni". Kuntien on harkittava mm. suurissa investoinneissa yhteistyötä. Päällekkäisyyttä on vältettävä. -Liitokset ovat aina olleet vaikeita kysymyksiä, Jäätteenmäki arvioi. -On järkevää kuunnella kuntalaisten tunnot ennen liitosta, sillä toisessa kunnassa voivat ihmiset olla eri mieltä kuin toisessa.

Ensimmäisellä puheenjohtajavierailullaan Kymenlaaksossa pistäytyvä Jäätteenmäki oli huolissaan kansalaisten hyvinvoinnista ja heille tarjottavista palveluista. -Erityisesti olen huolissani siitä, miten terveydenhuollon palvelut voidaan tulevaisuudessa säilyttää, sanoi Jäätteenmäki. -Raskaasta työstä olisi hoitohenkilökunnalle maksettava sellainen palkka, että se houkuttelisi alalle päteviä työntekijöitä. Hän epäili, että nyt esimerkiksi Norjaan töihin menneitä sairaanhoitajia tuskin saadaan takaisin töihin kotimaahansa. Julkiselta alalta jää eläkkeelle 1700 työntekijää ja vajauksen täyttäminen on nykymenolla kysymysmerkki.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.