Keskustalta avoin kirje perussuomalaisille: "Itse aiheutettu sotku ei ole ajojahti"

Keskustan johtavat poliitikot syyttävät perussuomalaisia kokoomuksen linjan nielaisemisesta hallitusohjelmaan sellaisenaan.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen kysyvät avoimessa kirjeessään perussuomalaisten puoluekokoukselle, milloin puolue aikoo lunastaa vaalilupauksensa.

Saarikko ja Kurvinen kutsuvat lauantaiaamuna julkaisemassaan kirjeessä hallitusohjelmaa kokoomuksen ohjelmaksi ja syyttävät perussuomalaisia kokoomuksen linjan nielaisemisesta sellaisenaan.

Kirjeessä muun muassa kysytään, milloin bensan hinta pumpulla laskee kuten perussuomalaiset lupasi ennen vaaleja.

– Saivatko ihmiset, mitä he tilasivat? Hallitusohjelma ei tuokaan polttoaineen hinta-alea, vaan lääkkeiden hinnan nousun, Saarikko ja Kurvinen kirjoittavat.

– Leikkaatte perusturvasta ja -palveluista sekä keskitätte lähipalveluja. Maa- ja metsätaloudesta leikataan. Samalla annatte parhaiten pärjääville mittavia verohelpotuksia. Näinkö tavallisten suomalaisten puolta pidetään? kirjeessä jatketaan.

"Itse aiheutettu sotku ei ole ajojahti"

Saarikko ja Kurvinen kirjoittavat, että perussuomalaiset lupasi äänestäjille liikoja ja jopa mahdottomia asioita. Lisäksi kirjeen mukaan "isänmaa ajelehtii" hallituksen nykytilanteen takia ja suomalaisten asiat jäävät hoitamatta.

– Itse aiheutettu sotku ei ole ajojahti. Se on itse aiheutettu sotku, kirjeessä sanotaan.

– Te olette saaneet vallan ja vastuun. Siksi on kohtuullista kysyä, milloin hallitus alkaa oikeisiin töihin? Miten te lunastatte ihmisille antamanne lupaukset, kun hallitusohjelmassa ne eivät toteudu eivätkä siksi ensi vuoden budjetissakaan?

Ajojahdilla viitattaneen kesän ajan jatkuneeseen uutisointiin perussuomalaisten poliitikkojen vanhoista rasistisista viesteistä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra nimitti torstaina julkaisemassaan Facebook-viestissä uutisointia "hysteeriseksi perussuomalaisten ajojahdiksi".

Perussuomalaisten kaksipäiväinen puoluekokous alkoi tänään Tampereella. Myös siellä Purra sanoi perussuomalaisten olevan ajojahdin kohteena.

Purra liikuttui puheessaan: "Ei ole sanoja kuvaamaan tätä" 4:12
Purra liikuttui puheessaan: "Ei ole sanoja kuvaamaan tätä".

Lue myös:

    Uusimmat