Kesko vastaa: Näin varastoja ja Citymarketeja uhkaava lakko näkyisi asiakkaalle

3:07

Kahden viikon päästä uhkaava lakko alentaisi merkittävästi henkilöstöresursseja Keskon varastoilla. Tämä tarkoittaisi priorisointia tuotteiden toimituksessa myyntiin, arvioi Keskon työsuhdejohtaja Petteri Huovinen STT:lle perjantaina.

Keskon logistiikkakeskuksessa on jo meneillään tiistaina alkanut ylityökielto.

–  Siltä osin tilanne on jo käynnistynyt ja vaikutuksia on mahdollisesti ollut. Käytännössä on kuitenkin pyritty tekemään normaalityötä, Huovinen kertoo.

Myönteisenä Huovinen pitää sitä, että neuvottelut työehdoista ovat jatkuneet eilen. Hän kuulostaa tässä vaiheessa toiveikkaalta sen suhteen, että lakonuhka väistyisi tulevina viikkoina.

Jos lakko silti toteutuu, asiakkaille sen pitäisi näkyä vain valikoiman supistumisena. Huovisen mukaan satunnaisia tuotepuutteita voi ilmetä.

–  Meillä on kauppiasmalli, ja kauppiaat toimivat alueellisesti omien asiakasryhmiensä kanssa. Kyllä tarkoitus on se, että kaupat olisivat auki tasaisesti ja että palvelut olisivat mahdollisimman kattavat ja tuotevalikoima olisi mahdollisimman täydellinen, Huovinen sanoo.

Lakon toteutuessa tuoteryhmistä tuoretuotteiden, kuten vihannesten, hedelmien ja lyhyen kierron maitotuotteiden kuljetus priorisoidaan ensimmäisenä.

PAM laajensi lakonuhkaa

Palvelualojen ammattiliitto PAM laajensi tänään kaupan alan lakonuhkiaan. Uusi lakkovaroitus koskee Keskon varastoja ja kaikkia K-Citymarketeja.

Varastojen lakko alkaisi maanantaina aamukuudelta 24. helmikuuta ja päättyisi perjantain 28. helmikuuta klo 24. K-Citymarketit ovat lakon piirissä torstain 27. helmikuuta aamukuudesta perjantain 28. helmikuuta loppuun asti.

Liitto perustelee uutta lakonuhkaa uusia työehtoja koskevien neuvottelujen hitaalla etenemisellä.

–  Neuvottelut eivät ole riittävästi edenneet vuokratyön käytön pelisääntöjen täsmentämisen, elämiseen riittävien työtuntien varmistamisen sekä kiky-tuntien poistamisen osalta, kertoo liiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

Ammattiliitto on jo aiemmin ilmoittanut edeltävälle viikolle ajoittuvista lakoista, jotka koskisivat muun muassa Prisma-tavarataloja.

Keskon työsuhdejohtaja Huovinen toteaa, että heille lakko tarkoittaisi samaa kuin s-ryhmälle.

–  Sinänsä lakonuhka ei yllätys ollut ja tähän oli varauduttu, Huovinen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja