Mainos

Kesko jatkaa suunnitellusti Tukon loppuosakkeiden lunastusta

Kesko lunastaa aiemman suunnitelmansa mukaan loput Tukon osakkeet. Keskolla on jo hieman päälle 90 prosenttia yrityksen osakkeista.

Hallintojohtaja Matti Honkalan mukaan Keskolla ei ole mitään syytä muuttaa aikaisempia suunnitelmiaan, vaikka EU:n kilpailuviranomaiset ovat ilmoittaneet jatkavansa yrityskaupan tutkimuksia. Hän tähdensi EU:n komission menevän omaa rataansa ja Kesko etenevän oman suunnitelmansa mukaan.

EU:n komissio ilmoitti jatkotutkimuksista perjantaina. Se haluaa selvittää, hallitseeko yhteenliittymä liikaa Suomen vähittäistavaramarkkinoita.

Kesko on varautunut maksamaan Tukon kaikista osakkeista yhteensä vajaat 1,5 miljardia markkaa. Tämän lisäksi sille on siirtynyt noin 490 miljoonan markan optiolaina. Keskon tavoittelemat osakkeet ovat piensijoittajilla. Tukon osakkeesta maksetaan sama 55,76 markkaa kappaleelta kuin muillekin ostajille. Ostotarjous on voimassa elokuun. Kauppaa hoitaa Merita.

Enemmistö Tukosta siirtyi Keskolle toukokuussa. Yhtiö ilmoitti jo silloin pyrkivänsä saamaan koko Tukon itselleen. Keskolla ja Tukolla on noin 60 prosenttia vähittäistavaramarkkinoista. EU on luvannut kantansa yrityskauppaan neljän kuukauden kuluessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.