Mainos

Keskisuomalainen: Tiitinen vastustaa yhä listan julkistusta

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen ei edelleenkään pidä perusteltuna niin kutsutun Tiitisen listan julkistamista, kertoo Keskisuomalainen. Korkein hallinto-oikeus päättää huomenna, onko suojelupoliisin julkistettava lista.

- Asialla on kaksi puolta. Siinä on kysymys tiedustelupalveluiden yhteistyönä saadusta tiedosta, jonka ei perinteisesti katsota olevan julkista. Kysymys on myös niiden yksilöiden oikeusturvasta, jotka ovat listalla perustellusti tai tarpeettomasti, Tiitinen sanoo lehtihaastattelussa.

Supon entinen päällikkö pelkää, että listan julkistaminen saattaisi pahimmillaan johtaa entisaikojen noitavainoihin verrattaviin tapahtumiin.

- Lista tulee tänä vuonna 20 vuoden ikään, joten listalla olevia saattaa vielä olla elossa. En näe julkistamista perusteltuna.

Tiitinen viittaa Alpo Rusin tapaukseen, joka on varoittava esimerkki siitä, ettei vastaavia vainoja pitäisi kevein perustein aloittaa.

Supo sai Tiitisen listan Saksan liittotasavallan tiedustelupalvelulta kevätkesällä 1990. Lista sisältää arviolta parikymmentä suomalaisnimeä, joihin DDR:n tiedustelupalvelun Helsingin-edustaja piti länsisaksalaisen käsityksen mukaan yhteyttä Helsingissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.