Mainos

Kesämökit käyvät kaupaksi

Kesämökkikauppa on käynyt vilkkaasti. Kiinteistönvälittäjät kertovat, että kaupantekoa jarruttaa lähinnä hyvien kohteiden puute; tasokkaita rantamökkejä ei ole tarpeeksi tarjolla. Parhaiten käy kaupaksi ison veden rannalla oleva hyvin varustettu mökki, joka on kohtuumatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuvuus on myös mökin myyntivaltti.

Kuivan maan mummonmökkejä on tarjolla hyvin, mutta ne eivät juuri ostajia kiinnosta. "Keskivertomökkien" hinnat eivät ole nousseet kovin paljoa, vaikkakaan valmiita tilastoja hintojen kehityksestä ei ole. Parhaat rantamökit sen sijaan ovat saattaneet kallistua viime vuodesta jopa 10 prosentilla. Unelmamökin hinnan välittäjät haarukoivat 400 000-900 000 markan välille, tasosta ja sijainnista riippuen. 250 000 markalla hyvää rantapaikkaa ei enää kohtuuetäisyydellä Helsingistä tahdo löytyä.

Maanmittauslaitoksen kiinteistöjen kauppahintarekisterin ennakkotietojen perusteella loma-asuntoja tai tontteja myytiin kesäkuun alkuun mennessä noin 4500 eli kolmanneksen enemmän kuin edellisenä vuonna. Rahaa alkuvuoden kaupoissa liikkui tilaston mukaan noin 30 prosenttia vuoden takaista enemmän, eli hinnat olisivat tästä päätellen nousseet samaan tahtiin kauppojen määrän kanssa. Kesämökkien hankintaan ei oteta lainaa kovin hanakasti, mikä lienee hillinnyt hintakäyrien nousua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.