Kerttu Niskasella täydellisyyttä hipova iskun paikka – Tour de Ski jatkuu Saksassa: "Hyvät asemat"

Kerttu Niskaselta loistava takaa-ajo – suomalainen nousi Tourin kokonaiskisan voittokamppailuun

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue jatkuu tänään Saksan Oberstdorfissa perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kilpailuin. Kilpailumuoto on väliaikalähtö. Naisten kilpailu alkaa kello 12.45 ja miesten kilpailu kello 15.45 Suomen aikaa.

Kerttu Niskanen on suomalaisista parhaissa asemassa kahden hiihdetyn kilpailun jälkeen. Naisten kilpailun kärkikolmikko, Norjan Tiril Udnes Weng, Niskanen ja Ruotsin Frida Karlsson ovat ajallisesti tasatilanteessa sekä Norjan Anne Kjersti Kalvå neljäntenä kahden sekunnin päässä kärjestä.

Niskanen nousi voittokamppailuun, kun hän kiristi sunnuntaina 10 kilometrin takaa-ajossa 12. sijalta toiseksi. Hän hävisi loppusuoran kirikamppailun Wengille vain 0,4 sekunnilla.

–  Olen tyytyväinen, kun pääsin palkintopallille ja sain hyvät asemat Tourin kokonaiskilpailuun, Niskanen sanoi ja paljasti jo hiihtäneensä Tourin kokonaismenestyksestä eikä yksittäisistä voitoista.

–  Kilpailu oli minulle vähän kuin väliaikalähtö. Yritin pitää tasaista vetoa loppuun asti Tourin asemien takia.

Anne Kyllönen on Val Müstairin kahden kilpailun jälkeen kiertueen kokonaisajoissa 16:ntena. Krista Pärmäkoski on 18:s, Jasmi Joensuu 21:s, Katri Lylynperä 44:s, Jasmin Kähärä 61:s ja Anni Alakoski 62:s.

Iivolta voi odottaa edelleen parempaa

Iivo Niskanen lähti sprintin jäljiltä Val Müstairin takaa-ajoon sijalta 57, mutta nousi maaliin mennessä 14:nneksi. Hän oli osuusajoissa kahdeksas, mikä ei aivan tyydyttänyt häntä.

Päävalmentaja Teemu Pasanen arvioi Niskasen suorituksen rohkaisevaksi.

–  Iivo oli mielestäni hyvä, kun ottaa huomioon, että alla oli seitsemän viikon kilpailutauko ja hän tuli suoraan korkealle kilpailemaan lyhyellä valmistautumisella, Pasanen kertoi kiertueen välipäivänä maanantaina.

–  Hän oli osuusajoissa kahdeksas ja jäi vain 15 sekuntia päivän nopeimmasta, vaikka kalustokaan ei ollut takaa-ajossa ihan täydellinen.

Perttu Hyvärinen on kokonaistilanteessa 16:s, Markus Vuorela 33:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 56:s.

Seitsemän kilpailun kiertue päättyy 8. tammikuuta Italian Val di Fiemmessä.