Mainos

Kerstin Ekman ehdolla August-palkinnon saajaksi

August-palkinnon kaksi viimeisintä voittajaa ovat olleet ruotsinsuomalainen Susanne Alakoski ja suomenruotsalainen Monika Fagerholm.

Ruotsin suurimman kirjallisuuspalkinnon, August-palkinnon ehdokkaat on nimetty. Eri sarjoissa on ehdolla kaikkiaan 18 kirjailijaa. Heistä suomalaisille tutuimpia lienevät Kerstin Ekman ja Torgny Lindgren.

Torgny Lindgrenin kirja Norrlands Akvavit (Norrlannin Akvaviitti) on ehdolla vuoden parhaaksi ruotsalaiseksi kaunokirjalliseksi teokseksi. Ehdolle on asetettu myös Beate Grimsrudin teos Har någon sett mig någon annanstans? (Onko kukaan nähnyt minua jossain muualla ?) ja Åsa Linderborgin kirja Mig äger ingen (Minua ei omista kukaan) sekä kolme muuta teosta.

Kerstin Ekmanin kirja Herrarna i Skogen (Herrat metsässä) on ehdolla vuoden parhaaksi tietokirjaksi. Samassa sarjassa on ehdolla myös Bengt Jangfeldtin teos Majakovskin elämästä (Med livet som insats) sekä Susanna Schermanin ja Michael Perlmutterin teos Den Svenska kakelungen (Ruotsalainen kaakeliuuni).

Helsinkiläinen Ronja Boije on jälleen ehdolla pienen August-palkinnon saajaksi. Palkinto on suunnattu 16-20-vuotiaille kirjoittajille. Boije voitti palkinnon toissa vuonna. Nyt hänet on valittu ehdolle aineella Den tråkiga bokens poetik (Ikävän kirjan runous).

August-palkinto jaetaan myös lasten ja nuorten kirjojen sarjassa. Jokaisessa sarjassa on ehdolla kuusi teosta ja voittajat julkistetaan August-gaalassa 3. joulukuuta.

Viime vuonna kaunokirjallisuuden August-palkinnon voitti ruotsinsuomalainen Susanne Alakoski ja toissa vuonna suomenruotsalainen Monika Fagerholm.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.