Mainos

Keravan surmaaja puhui uhrinsa kanssa ennen veritekoa

Keravalaisen urheilijatytön murhasta epäilty 18-vuotias mies on kertonut avoimesti surmaillan tapahtumista poliisille. Hän on muun muassa puhunut uhrinsa kanssa ennen surmaa.

- Siinä on vaihettu muutamia sanoja puolin ja toisin. Kyseessä ei ole yllättävä salahyökkäys takaapäin, tutkinnanjohtaja Anssi Murto Keski-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi ei kerro puheen sisällöstä eikä tapahtuneesta voida Murron mukaan puhua keskusteluna. Murto kertoo, että mies harkitsi tekoaan ainakin kuukauden. Tekovälineensä Mora-puukon mies oli hankkinut edellisenä päivänä. 14-vuotiaan hengen riistoon päätynyt kohtaaminen kesti poliisin mukaan kymmenisen minuuttia.

Puukotuksen jälkeen epäilty pakeni paikalta. Murron mukaan hän ei kuitenkaan muuten ole aktiivisesti yrittänyt estää kiinnijäämistään.

- Hän oli etukäteen ajatellut, että tulee näin tekemään ja jää siitä kiinni varsin nopeasti. Hän osasi odottaa poliisia.

Tutkinnanjohtaja Murron mukaan teon motiivi on selvillä ja poliisi kertoo sen julkisuuteen huomenna iltapäivällä. Tuusulan käräjäoikeus vangitsi miehen tiistaina todennäköisin syin murhasta epäiltynä.

Mies on suhtautunut tekoonsa varsin tunteettomasti. Erityisiä tunteenpurkauksia tai katumuksen merkkejä kuulusteluissa ei ole nähty.

- Surmaajalla ei ole omasta mielestään mitään hätää. Hän on tilanteeseen tyytyväinen tai ainakin tyytyvä, Murto kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.