Mainos

Kemiran tulos heikkeni

Kemiran tulos heikkeni viime vuonna. Konsernin kemikaali- ja pigmenttiyksiköt paransivat selvästi tulostaan, mutta Kemira Agron tulos painui tappiolle. Myös Tikkurilan liikevoitto kaventui.

Kemiran rahoituserien jälkeinen tulos oli 59 miljoonaa euroa eli markkoina noin 350 miljoonaa. Vuotta aiemmin tulosta kertyi 79 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto kasvoi viisi prosenttia 2,5 miljardiin euroon eli noin 15 miljardiin markkaan.

Tämän vuoden arvioidaan olevan Kemiralle suurten muutosten vuosi, kun yhtiö luopuu merkittävästä osasta aiempia ydinliiketoimintojaan. Enimmillään liikevaihto voi luopumisten takia laskea kolmanneksen nykyisestä.

Yhtiö kertoo, että sen tavoitteena on saavuttaa aikaisempi liikevaihdon taso 3-5 vuoden kuluessa. Tämä edellyttää lähivuosina myös yritysostoja. Vaikka Kemira Agron liiketulos pysyykin heikkona, kolmen muun suuren liiketoiminnan liiketuloksen odotetaan paranevan.

Nettorahoituskulujen arvioidaan pysyvän entisellään tai nousevan vähän nykyisestä. Konsernin kuluvan vuoden tuloksen odotetaan paranevan viime vuodesta, Kemira kertoo tiedotteessaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.