Mainos

Kemian lakkorintama rakoilee - bensan saanti saattaa vaikeutua

Kemianteollisuuden lakkorintama rakoilee. OMG Kokkola Chemicalsin työntekijät ovat parhaillaan palailemassa töihin ja tavoitteena on iltavuorossa aloittaa tehtaan ylösajo. Bensan saanti saattaa silti vaikeutua viikonloppuna.

Pääluottamusmies Seppo Tastulan mukaan töihinpaluu on tehtaan noin 200 työntekijän oma ratkaisu. Päätöksestä on tiedotettu SAK:laista Kemianliittoa. Tastula ei vielä puoliltapäivin halunnut tarkentaa töihinpaluun perusteita.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius tapaa iltapäivällä viime torstaina alkaneen kemianlakon osapuolia. Kyse ei edelleenkään ole varsinaisesta sovittelusta, vaan neuvonpitoon tulee vain pari edustajaa sekä Kemianliitosta että Kemianteollisuudesta.

Salonius sovitteli jo aamupäivällä kolmisen tuntia autoliikenteen työehtokiistoja. Sovittelu jatkuu torstaina iltapäivällä. Tuolloin on myös viimeinen päivä esittää sunnuntaina uhkaavan lakon mahdollista lykkäämistä myöhemmäksi. Myös SAK:lainen Paperiliitto ja Metsäteollisuus jatkavat illalla neuvonpitoaan Saloniuksen avustuksella.

Bensan saanti saattaa vaikeutua

Polttoaineen toimitukset huoltoasemille uhkaavat vaikeutua entisestään.
Kemian liitto on tiukentanut lakkoehtojaan sen jälkeen kun sadat työntekijät, mm. Kokkolassa, ovat livenneet lakkorintamasta.

Kokkolassa paikallisesti tehty sopimus on varsin ainutlaatuinen. Siinä työantaja maksaa työhönpaluusta viiden tuhannen korvauksen työntekijälle ja lisäksi viiden tuhannen korvauksen jokaiselta alkavalta lakkoviikolta.

Kemian liiton lakko uhkaa laajentua edelleen ylihuomenna, ellei sopua sitä ennen löydy.
Fortumin toimitusjohtajan Matti Peitso arvioi, että uusia Nesteen huoltoasemia joudutaan sulkemaan ensi viikonloppuna
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.