Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen

Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen 1:29
Keitä ovat nämä sinisiin pukeutuneet miehet? Katso videolta miesten outo käytös konserttisalissa.

Kun Moskovan konserttisalissa alkoi ammuskelun seurauksena paniikki, salissa oli lukuisia sinisiin pukeutuneita miehiä, jotka käyttäytyivät tilanteeseen nähden poikkeuksellisen rauhallisesti.

Tästä merkillisestä yksityiskohdasta vihjaa valkovenäläinen oppositiomedia Nexta, jonka mukaan miehet saattavat olla Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n agentteja.

Perjantai-illan iskussa Krasnogorskissa Moskovan luoteispuolella kuoli ainakin 139 ihmistä ja haavoittui yli 180. Teosta epäillään radikaaleja islamisteja, joista osa on kotoisin Tadzhikistanista.

Keitä ovat sinipaitaiset miehet? Poliisi: "Jos ohjaavat ihmisiä, tekevät sen helkkarin huonosti" 3:20

Konkaripoliisit arvioivat kohuvideon yläpuolella.

Oppositiomedia Nextan julkaisemalla videolla sekä kuvissa huomio kiinnittyy miehiin, joilla kaikilla oli samansävyinen sininen pikkutakki tai neule ja farkut yllään. Nextan mukaan normaali vaatetus auttaa miehiä sulautumaan joukkoon, mutta tarvittaessa miehet kykenevät tunnistamaan toinen toisensa. Nextan mukaan miehet myös tarkkailevat toisiaan videolla satunnaisina hetkinä.

Yhtenevän vaatetuksen lisäksi miehet toimivat ammuskelun alkaessa poikkeuksellisen rauhallisesti. Kukaan ei juokse minnekään, sen sijaan miehet ovat rauhassa puhelimillaan.

Kenties erikoisin yksityiskohta videolla on hetki, jolloin yksi sinitakkisista miehistä työntää lähellään istuneen, uloskäynnille suunnanneen naisen takaisin penkilleen.

Videolla kuuluu myös, kun oletetusti yksi miehistä alkaa ehdottaa salin ovien sulkemista, ja muut sinitakkiset kääntyvät ja alkavat kannattaa ajatusta.

Jo perjantai-iltana salissa olleet kertoivat suljetuista ovista ja kuinka tilanteesta oli vaikeaa päästä pakoon. Osa yritti paeta lavan kautta, kun katsomon takana olleet uloskäynnit oli lukittu, BBC kertoi. Lopulta osa yleisöstä sai murrettua ovia pakoonpääsyn helpottamiseksi.

Katso video: Silminnäkijä kertoo konserttisalin tapahtumista –  "He ampuivat kaikkia"

Silminnäkijä kertoo konserttisalin tapahtumista: "He ampuivat kaikkia" 0:30

 

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat