Venäjän turvallisuuspalvelu: Moskovan hyökkääjillä kontakteja Ukrainassa

Tällaisilla aseilla konserttisalin terrori-isku tehtiin – Venäjä julkaisi videon löydetyistä tekovälineistä ampumapaikalta 0:45
Tällaisilla aseilla konserttisalin terrori-isku tehtiin – Venäjä julkaisi videon löydetyistä tekovälineistä ampumapaikalta.

Moskovan konserttisalihyökkäyksestä epäillyillä on kontakteja Ukrainassa, väittää Venäjän turvallisuuspalvelu FSB venäläisen uutistoimisto Ifaxin mukaan.

Venäjä sanoo ottaneensa neljä iskusta epäiltyä kiinni kiinni Brjanskin alueella, joka sijaitsee yli 300 kilometriä Moskovasta lounaaseen.

FSB:n mukaan epäillyt tekijät olivat matkalla Ukrainaan, jossa heillä oli myös kontakteja. Ukraina on kiistänyt osallisuutensa iskuun.

Brjanskin alue jakaa maarajan Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa.

FSB:n mukaan hyökkäys oli huolellisesti suunniteltu. Ifaxin tiedoista kertoo uutistoimisto Reuters.

Terroristijärjestö Isis on väittänyt tehneensä iskun. Yhdysvaltalaismedia New York Timesin mukaan Yhdysvalloilla on tiedustelutietoa, joka vahvistaa Isisin väitteen.

Putinin läheinen liittolainen, turvallisuuspalvelu FSB:n entisen päällikön Nikolai Patrushevin mukaan Moskovan isku osoittaa, että terrorismi on merkittävä uhka Venäjälle, venäläinen uutistoimisto Tass kirjoittaa.

Perjantai-illan konserttisalihyökkäyksessä on kuollut ainakin 115 ihmistä. Aikaisemmin Venäjän terveysministeri kertoi, että 115 henkilöä on sairaalahoidossa.

Lue myös:

    Uusimmat