Teinityttö valmisti kuolleesta hevosestaan maukkaan aterian – sai raivoryöpyn niskaansa: ”Monet kirjoittivat, että minäkin ansaitsen tulla tapetuksi”

Norjalainen teini söi kuolleen hevosensa. Facebookissa asiasta tyrmistyttiin, ja 18-vuotias on ulostulonsa jälkeen saanut jopa tappouhkauksia, kertoo norjalainen päivälehti Dagbladet.

Hevosenliha on ihmisravinnoksi kelpaavaa ruokaa. Silti hevosen, varsinkin oman hevosen, syöminen on ollut pitkään tabu. Työntekijänä ja perheenjäsenenä nähdyn eläimen syömistä ei olla katsottu hyvällä – eikä selvästi katsota edelleenkään.

Norjalaisen Pia Oldenin, 18, hevonen Drifting Speed kuoli sairauteen vuonna 2018, ja siitä asti Oldenin perhe oli säilyttänyt hevosen lihaa pakastimessa. Kokiksi opiskeleva Pia koki, että hänen täytyisi valmistaa edesmenneen rakkaan lemmikinsä lihasta ruokaa.

Pia julkaisi Facebookissa kuvan, jossa näkyi sekä elävä Drifting Speed sekä kuolleesta hevosesta valmistettu ruokalaji. Pia oli maustanut hevosen lihaa muun muassa chilillä ja mangolla.

Pian kuva vuodettiin huumorisivustolle, jossa asiaan suhtauduttiin vakavasti. Kommentoijat päivittelivät, miten ihminen voi syödä rakkaan lemmikinsä, joka on kuin ystävä. Ihmiset toivoivat, että Pia menettäisi oikeuden pitää eläimiä. Teini sai jopa tappouhkauksia.

– Monet kirjoittivat, että minäkin ansaitsen tulla tapetuksi, koska söin omaa hevostani, Pia kertoo Dagbladetille.

Kovinta kritiikkiä Pia kertoo saaneensa nuorilta heppatytöiltä.

Ymmärrystä kasvissyöjiltä


Pian tapauksesta on uutisoitu myös yhdysvaltalaismedioissa. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Tapauksesta uutisoineen UNILAD-sivuston Facebook-sivuilla reaktio on samankaltainen. Moni kirjoittaa, ettei voisi syödä eläintä, johon on ollut kiintynyt ja jota on rakastanut. Useat kommentoijat myös epäilevät, onko sairaan hevosen lihaa järkevää syödä.

Toisaalta osa kommentoijista myös kummastelee, miksi lihansyöjät järkyttyvät hevosen lihan syömisestä. Moni Pian päätöstä tukevista ilmoittaa olevansa kasvissyöjä. Oldenin perhe säästi teollaan lihan menemisen roskiin, he muistuttavat.

Parempi pannulla paistumassa kuin haudassa mädäntymässä

Pia itse selittää, että hän oli hyvin onnellinen Drifting Speed -hevosensa kanssa. Hän kokee, että rakkaan lemmikin syöminen oli kunnioittavampaa kuin haudata hevonen matojen syötäväksi. Pia on kasvanut maatilalla, minkä hän uskoo vaikuttaneen suhteeseensa eläimiin ja lihaan.

Saamastaan raivokkaasta reaktiosta huolimatta Pia seisoo tekonsa takana. Hänen mukaansa hevosen liha on makoisaa ja kyseinen ratsu olisi tapettu joka tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat