Mainos

Kaupunki maksaa laskun - operaatio lumisota Helsingin lahja kiinteistöille

Helsingin kaupungin operaatio lumisotaa voi pitää kaupungin joululahjana kantakaupungin kiinteistöille.

Lumen auraaminen ja korjaaminen pois kiinteistön edustan jalkakäytäviltä ja ajotien reunasta on kiinteistöjen vastuulla. Helsingin kaupunki ryhtyi kuitenkin tällä viikolla erityistoimiin ja laajensi vapaaehtoisesti toimenkuvaansa taatakseen liikenteen sujuvuuden myös kantakaupungin ahtailla väylillä.

Helsingin katujen hoidosta huolehtivan yksikön johtaja Antero Taipale korostaa, että kyseessä on kertapalvelus, jota ei ole tarkoitus toistaa.

- Nyt viedään pois kaikki lumi, myös jalkakäytäviltä, mutta kiinteistöt huolehtivat omat tehtävänsä jatkossa, Taipale painottaa.

Kustannusten suhteen kiinteistöt voivat huokaista helpotuksesta, sillä laskua kaupungin aurauksista ja lumikuljetuksista ei ole ilmeisesti tulossa perässä.

- Vaikeahan sitä on maksua jälkeen päin karhuta, Taipale arvioi.

Taipale muistuttaa kiinteistöjä, että niiden vastuulla on paitsi jalkakäytävien hoito myös katoilta pudotettu tai pihoilta aurattu lumi ja sen kuljetus pois.

Pyhät kevyellä miehityksellä

Stara eli entiseltä nimeltään Helsingin kaupungin rakentamispalvelu huolehtii katujen ja teiden kunnosta joulun pyhinä kevennetyllä miehityksellä.

- Isompiin projekteihin ei pyhinä ryhdytä, eikä luntakaan ajeta pois, mutta aurauksesta huolehditaan, Taipale kuvailee pyhien työsuunnitelmaa.

Maanantaina 27.12. alkaa Staralla pyöriä taas arki ja täysi miehitys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.