Mainos

Kaupungin viimeinen poliisi katosi jäljettömiin Meksikossa

Meksikolaisen rajakaupungin Guadalupen ainoa poliisi on kadonnut jäljettömiin. Kaupungissa poliisin tehtäviä yksinään hoitanut Ericka Gándara katosi jouluaaton aattona, eivätkä etsinnät ole tuottaneet tulosta.

Erään viranomaislausunnon mukaan 28-vuotias naispoliisi olisi kidnapattu. Toinen viranomainen kuitenkin sanoo, että Gándaran perhe ei ole tehnyt ilmoitusta kidnappauksesta.

Gándara on vuoden ajan ollut Guadalupen ainoa poliisi, sen jälkeen kun hänen seitsemän kollegaansa irtisanoutuivat yksi toisensa jälkeen. Avoimiin poliisinvirkoihin ei ole ollut hakijoita.

Juarezin laakso, missä Guadalupe sijaitsee, on Meksikon huumekartellien taistelukenttää. Monet kaupungin asukkaista ovat paenneet veristä huumesotaa muihin kaupunkeihin tai Yhdysvaltojen rajan yli Teksasiin.

Laakson pikkukaupungeissa ei ole harvinaista, että lainvalvojiksi - tai ainoaksi lainvalvojaksi - on pestautunut naisia. Guadelupen naapurikaupungissa Praxedisissa poliisijohtajan tehtävät otti lokakuussa vastaan vain 20-vuotias kriminologian opiskelija Marisol Vallez Garcia. Hänen edeltäjänsä oli ammuttu yli vuotta aikaisemmin.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.