Kaupungin jokainen lastensuojelun sosiaalityöntekijä irtisanoutui – ”Voi tulla hyvin ikäviä seurauksia"

Paraisten kaupungin kaikki lastensuojelun sosiaalityöntekijät ovat irtisanoutuneet. Syiksi on kerrottu alimiehitys, liiallinen työmäärä ja huono johtaminen.

Paraisten kaupungin viimeinen lastensuojelun sosiaalityöntekijä irtisanoutui pääsiäisen aikaan. Aikaisemmin kunnalla oli neljä lastensuojelun sosiaalityöntekijää.

Vajetta paikataan tällä hetkellä kaupungin muilla sosiaalityöntekijöillä ja vuokraamalla ulkoista työvoimaa, kertoo kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja Mika Wallin (vihr.).

– Tavallaan emme ole tyhjän päällä, koska on muita sosiaalityöntekijöitä, jotka huolehtivat kiireellisimmistä lastensuojelutapauksista, Wallin kertoo, mutta kuvailee tilannetta vakavaksi.

Katso alta uutisjuttu, jossa kerrotaan lasten kiireellisistä sijoituksista. 

6:51

Avilta selvityspyyntö

Työntekijät ovat kertoneet, että irtisanoutumisten syinä ovat alimiehitys, liiallinen työmäärä ja huono johtaminen.

Myös Lounais-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt kaupungille selvityspyynnön lastensuojelun tilanteesta. Aluehallintovirastosta kerrotaan, että asian käsittely on vielä kesken ja kaupungin selvitystä odotetaan.

Virastosta kuitenkin kerrotaan, että selvityspyynnössä on kyse Paraisten kaupungin lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden määrästä ja perheyksikön toiminnan turvaamisesta.

”Tiukan paikan edessä”

Kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui toissa päivänä asian tiimoilta. Lautakunta aikoo jukaista ensi viikon kokouksessa konkreettisia toimenpiteitä ongelmien ratkaisemiseksi.

– En sano, että tilanne on katastrofaalinen, mutta se on todella huolestuttava. Lastensuojelu on kenties tärkein työmuotomme. Jos se ei ole kunnossa, niin siitä voi tulla hyvin ikäviä seurauksia, Wallin kuvailee.

Wallinin mukaan on tärkeä selvittää tarkasti, miksi tilanne on päässyt tähän pisteeseen.

– Tiedämme olevamme tiukan paikan edessä tällä hetkellä.

"Yhteistyö tiimin sisällä on kärsinyt"

Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrén kertoo, että nykyiseen tilanteeseen johtanut kehityskulku on monisyinen.

Kaupunki hakee toimenpiteitä tilanteen ratkaisemiseksi. Se on nostanut työntekijöiden peruspalkan 3 500 euroon, jonka toivotaan auttavan rekrytointia. Lisäksi kaupunki on palkannut uuden perheyksikön johtajan eläköityvän henkilön tilalle. Myös muita toimenpiteitä haetaan.

– Esimerkiksi pitkäaikaiset rekrytointihaasteet ja sen tuoma henkilöstövajaus on luonut oravanpyörän, jossa sekä johto että alaiset ovat tiuhaan vaihtuneet ja yhteistyö tiimin sisällä on kärsinyt, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja