"Kaupan mönjä ei ole guacamolea" – näin teet texmex-kastikkeet itse

Sivumaku-blogissa keskitytään tällä viikolla texmex-ruokiin. Tällä kertaa blogissa vinkataan, miten guacamole ja salsa valmistuvat helposti kotioloissa.

Sivumakun-blogin texmex-viikko jatkaa tortilloista kastikkeisiin. Keskiviikkona ruokabloggaaja Jani Kinnunen neuvoi, miten valmistaa kotioloissa herkullisia vehnä- ja maissitortilloja helposti – nyt ovat vuorossa klassiset texmex-kastikkeet guacamole ja salsa. Niitäkään ei Kinnusen mukaan kannata ostaa valmiina kaupasta.

– Purkista löytyvä guacamoleksi kutsuttava mönjä ei ole guacamolea. Pirkka-purkin nimi oikein muutettiin Kemikaalicocktail-blogin nostettua asia esiin. Avocado-pohjaisessa soosissa oli avocadoa 2 %. Alkaa ärsyttää, miten paljon arvostelen suomalaisia kuluttajia. Syitä löytyy kuitenkin niin paljon. Jos purkissa lukee guacamole ja sellainen on lukenut jossain texmex-illanvieton ohjeistuksessa, sitä ostetaan, kun purkissa lukee niin, Kinnunen kirjoittaa.

– Pidän nykyajan suurimpana syntinä laiskuutta. Se ulottuu ihan joka kolkkaan ja tulkintaan. Tavallisesti se määritellään sohvaperunoiksi. Henkinen laiskuus on yhtä turmiollista. Otetaan, mitä annetaan. Ruokateollisuus tekee kaikkensa huijatakseen meitä ostamaan ”vähänsinnepäin”-tuotteita, hän jatkaa.

Mitä kaikkea guacamolen ja salsan valmistuksessa kannattaa muistaa? Käy lukemassa vinkit ja nappaa herkulliset texmex-reseptit Sivumaku-blogista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat