Kauniit kutrit kaiken ikää – Lue hiusmuotoilijan vinkit aikuiselle naiselle!

Hiusmuotoilija Pirjo Honkanen Hiusmuotoilu Pointista vinkkaa parhaat keinot kypsään ikään ehtineen naisen hiusremonttiin.

Hiusmuotoilija Pirjo Honkanen toivoo, että suurin osa 50-vuotiaista naisista on hiuksissaan jo löytänyt tyylinsä ja persoonansa. Aina näin ei hänen mukaansa kuitenkaan ole. Usein tuossa iässä herätään myös siihen, ettei ulkonäöstä ja hiuksista olla hetkeen huolehdittu.

– Hyvin helposti on saatettu jäädä junnaamaan johonkin aikakauteen ja ikään, ja on unohdettu itsensä. Lapsetkin ovat juuri lähteneet kotoa, ja viimeiset vuodet itsestä on tullut annettua lapsille, perheelle ja työlle

Honkasen mukaan 50-kymppisenä olisikin oikea hetki päivittää ulkonäköään ja katsoa itseään kriittisesti. Hän sanoo sisäisen ja ulkoisen minän tasapainon olevan tärkeää hyvän kokonaisuuden löytämisessä.

– Tuolloin olisi ehkä aika katsoa rehellisesti ja aidosti peiliin, hiuksia ja kokonaisuutta. Se voi olla myös oiva hetki kääntyä ammattilaisen puoleen, sillä itse ei ehkä osaa silloin nähdä sitä koko kuvaa, eivätkä omat ideat välttämättä aina toimi.

Mikä malli, mikä väri?

Jos hiusremonttiin sitten ryhtyy, millaisesta suunnasta uudistusta kannattaa lähteä hakemaan? Honkasen mielestä aikuisen naisen kannattaa välttää hiuksissaan ainakin turhan voimakkaita värejä.

– Voisi sanoa, että jos ollaan yli 50-vuotiaita, niin kannattaa varoa voimakkaita värejä, eli esimerkiksi voimakkaasti blondattua tai ihan mustaa. Omat vaaleat harmaat ovat ihan eri juttu, ne ovat kauniit. Ehkä myös kaikki kirkuvan punaiset jättäisin pois. Kaikki sellaiset vahvat kontrastit saattavat nostaa esiin tuossa vaiheessa jo iholle kertyneitä uurteita tai ryppyjä.

– Toisaalta tänään minulla kävi asiakkaana todella tyylikäs 65-vuotias nainen, jolla oli yönmustat hiukset. Kokonaisuus oli upea! Joten taas kokonaisuus on tärkein, ja yleistäminen on vaikeaa. Hiukset, persoona ja tyyli yhdessä ratkaisevat, Honkanen toteaa.

Hiusmallin valinnassa Honkanen ei usko olevan mitään tiettyä sääntöä. Kaikki riippuu kantajasta ja siitä, miten hiuksia pitää.

– Ei voi esimerkiksi sanoa, ettei tukka saa olla liian lyhyt. Vaikkapa tyylikäs harmaa voi olla lyhyenä mallina tosi kivan näköinen. Ei voi myöskään sanoa, ettei yli 50-vuotiaalla naisella saisi olla kiharat hiukset, sillä luonnonkihara hius voi siinäkin iässä olla aivan ihanan näköinen.

– En suostu myöskään allekirjoittamaan sitä, että yli 50-kymppisenä hiukset pitäisi leikata lyhyeksi. Monilla asiakkaillani on pitkät hiukset, ja ne ovat todella hyvännäköisiä. Kyse on lähinnä siitä, miten hiuksia pitää, Honkanen toteaa.

Kaikkein eniten Honkanen uskoo kypsään ikään ehtineen naisen hiuksia imartelevan niiden hyvä kunto.

– Oli tukka sitten tumma, vaalea, lyhyt, pitkä, kihara tai suora, tärkeintä on huomioida, että hiukset ovat hyväkuntoiset. Kaikkein pahinta on, että jos hius on huonokuntoinen, harottava ja on vielä ikää. Olivat hiukset millaiset tahansa, niiden kunto on kaikkein tärkein juttu.

Hiukset saattavat kuitenkin iän myötä olla jo kärsineet, eivätkä enää niin hyväkuntoiset kuin nuorempana. Kuinka sitten saada hiuksista hyväkuntoiset, ja pitää ne sellaisena myös yli 50-vuotiaana?

– Hiuskosmetiikka on nykyään oikein hyvänlaatuista. Tuotteissa on nyt hyviä hoitoja, joita valitaan sitten, kun hius alkaa menettää kimmoisuuttaan ja ryhtiä. Kannattaa valita oikeita täsmätuotteita tai ottaa vaikkapa kampaamohoitoja.

Huolitellun huolimaton

Kuinka kypsään ikään ehtinyt nainen sitten kampaa hiuksensa näyttääkseen hyvältä – sekä töissä että tietenkin myös vapaalla?

– Lainaisin tässä Coco Chanelin lausetta: "Muoti muuttuu, mutta tyyli pysyy". Siinä kiteytyy tavallaan se, että tyyli pitää olla oikea kokonaisuuteen nähden. Unohtaisin yli 50-vuotiaana myös nuorekkuuden ihannoinnin. Ajattomuus on oikea sana, Honkanen toteaa.

– Mitä hiuksiin tulee, yli 50-vuotiaana ei kuulu suosia liian jäykkä tai tyyliteltyjä kampauksia, vaan tyylikkäitä, huolitellun huolimattomia. Se kuvastaa, että kampaus on huoliteltu, mutta silti huolettoman näköinen.

Tulevan kesän juhliin Honkanen suositteleekin aikuiselle naiselle rentoa, vähän kiharrettua tai lainehtivaa, huoletonta kampausta. Pidemmät hiukset kannattaa hieman kiharrettuina rennosti kiepauttaa kiinni, mutta ei kuitenkaan liian tiukalle nutturalle.

– Juhlakampausta voi täydentää jollain hiuksiin tai asuun laitettavalla koristeella. Nyt on tarjolla esimerkiksi ihania kukkais-koristeita, jotka sopivat hyvin aikuisenkin naisen käyttöön, ja tekevät kokonaisuudesta tyylikkään.

– Niitä kannattaa kuitenkin käyttää hallitusti, ettei mene yli. Less is more, Honkanen muistuttaa.

Kuvat: Pirjo Honkanen, GettyImages

Studio55.fi/ Annimari Pasanen

Tutustu MTV3.fi:n uuteen Lifestyle-sivustoon, josta löydät kaikki uusimmat Lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja