Mainos

Kauneuskirurgialla tavoitellaan nykyään onnea

Kauneusleikkauksien uskotaan lisäävän onnellisuutta. Huomenna julkaistava Suomen laajin alan tutkimus kertoo, että kirurgialla tavoiteltu kauneus rinnastetaan usein onnellisuuteen, hyvyyteen ja terveyteen.

Leikkaukset, pistoshoidot ja erilaiset ruumiin muokkaamiset lisääntyvät hurjaa vauhtia. Yhdysvalloissa tehdään yli 11,5 miljoonaa kauneusleikkausta vuosittain. Suomessakin operaatioiden määrä kasvaa 20 prosentin vuosivauhtia.

- Aika moni olettaa kauneusleikkaukseen mennessään, että se jollain tavalla lisää onnellisuutta joko vähän tai huomattavan paljon. Ja siinä mielessä se odotus ei ole mitenkään epärealistinen, koska kyllähän yhteiskunnassa ulkonäöllä on väliä, tutkijatohtori Taina Kinnunen Suomen Akatemiasta uskoo.

Kauneusleikkaukset tehdään melkein aina salassa, sillä luomun arvostus on kova. Plastiikkakirurgit naureskelevatkin julkkiksille, jotka esittelevät luonnollisia kurvejaan. Jokainen tietää, että esimerkiksi laihtuessa paino ei lähde vain strategisesti oikeista paikoista.

- Meillä länsimaissa ruumishan on yhä pyhä ja tämähän tuli esiin niissä ennakkoreaktiossa, joita Harri Larjoston kuvat herättivät, koska niissä ruumis ei näyttäydy kyseenalaistamattoman kauniina ja koskemattomana, vaan se on myös ruma, Kinnunen luotaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.