Mainos

Kauhujen klinikka teki kymmeniä turhia leikkauksia - viisi kuoli

Italialaismedioiden kauhujen klinikaksi nimeämän lääkäriaseman väärinkäytökset ovat järkyttäneet tapauksen tutkijat. 14 ihmistä eli yksityisen Santa Rita -klinikan johtajaa ja 13 lääkäriä syytetään kymmenistä turhien ja potilaille vaarallisten kirurgisten toimenpiteiden suorittamisesta Milanossa.

- Se oli teurastamo, kertoi yksi poliisitutkijoista italialaiselle Corriere della Sera -sanomalehdelle.

Syytteiden mukaan lääkärit ovat suorittaneet aiheettomia kirurgisia toimenpiteitä kymmenille potilaille. "Kauhujen klinikan" tapahtumia tutkivien poliisien mukaan toimenpiteistä aiheutui vakavaa tai erittäin vakavaa haittaa yhteensä 90 potilaalle, joista viisi kuoli turhien toimenpiteiden seurauksena. Osa operaatioista tehtiin potilaan ja jopa hoitavan lääkärin tahdon vastaisesti, osassa tapauksista potilaille liioiteltiin sairauden vakavuutta ja osassa potilaan suostumusta ei edes vaivauduttu kysymään. Tavallista oli myös, että operaatioiden riskeistä ei kerrottu lainkaan, kirjoittaa La Stampa.

Aiheettomat leikkaukset tehtiin rahanhimossa: niiden ainoana tarkoituksena oli mahdollisimman suurten korvausten nyhtäminen Italian julkisesta terveydenhuoltojärjestelmästä. Turhat leikkaukset kartuttivatkin klinikan tilejä yhteensä noin 2,5 miljoonalla eurolla.

Poliisitutkinnassa on selvinnyt myös, että lääkäriaseman työntekijät valittiin sen perusteella, kuinka suopeasti he suhtautuivat "ei-välttämättömiin" kirurgisiin toimenpiteisiin. Klinikan tilien lisäksi potilaiden edusta piittaamaton toiminta näkyi myös väärinkäytöksille suopeiden lääkärien palkkakuiteissa. Parhaimmillaan huijausoperaatioita suorittaneiden lääkäreiden kuukausipalkka nousi 1700 eurosta 28 000 euroon.

Rinta poistettiin turhaan 18-vuotiaalta

Viidessä potilaan kuolemaan johtaneessa tapauksessa hoitaneita lääkäreitä epäillään taposta. Kaikki viisi uhria olivat 65-85-vuotiaita ja heidät oli operoitu rinnan alueelta.

Muita esimerkkejä klinikan hurjasta toiminnasta on muun muassa 18-vuotiaan tytön tapaus. Lääkäriasema poisti tytön toisen rinnan väittäen sieltä löytyneen pahalaatuisen kasvaimen, kun todellisuudessa kyse oli hyvälaatuisesta rauhaskasvaimesta, joka olisi voitu poistaa paikallispuudutuksessa. Tytön tapaus ei ollut ainutlaatuinen, sillä rintoja poistettiin vähäisemmästäkin syystä ja potilaille myös valehdeltiin kasvainten vaarallisuudesta kirurgian oikeuttamiseksi.

Myös turhat keuhkojen poistot olivat yleisiä. 88-vuotiaan naisen keuhko leikattiin kolme kertaa, kun yksi kerta olisi riittänyt. La Repubblica-lehden mukaan klinikka sai jokaisesta leikkauksesta 12 000 euron korvaukset terveydenhuoltojärjestelmältä. Toiselle vanhukselle selvisi vasta poliisitutkimuksissa, että osa hänen keuhkostaan oli poistettu. Keuhkoja leikattiin jopa tuberkuloosipotilailta.

La Repubblica-sanomalehden mukaan syytettyjen kuulustelut alkavat tänään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.