Miltä muurahaiset haisevat? Oudon kysymyksen vielä oudompi vastaus sekoitti somen: "Olen oikeasti kriisissä"

Miltä kuollut muurahainen haisee? Somekansalle tuli täytenä yllätyksenä, että osa ihmisistä kykenee haistamaan muurahaiset.

Miltä muurahaiset haisevat? Jos osaat vastata tähän kysymykseen, saatat olla ystäväporukassasi aivan yksin. Kaikki eivät nimittäin kykene haistamaan muurahaisia – ja sekös somekansaa ihmetyttää.

"Mistä asti muurahaisilla on ollut haju?"

Esimerkiksi TikTokissa on jaettu väitettä siitä, että osa ihmisistä tietää, miltä muurahaiset tuoksuvat! Emily Hull ihmetteli asiaa jo vuonna 2020 TikTok-videollaan.

Nainen kummasteli sitä, etteivät kaikki ihmiset kykenekään haistamaan kuolleiden muurahaisten ominaistuoksua. Klipillä on yli 50 000 katselukertaa.

– Mistä asti muurahaisilla on ollut haju? kommenteissa kysellään. 

– Koska muurahaiset saivat hajun? toinen kommentoija ihmettelee.

– Tämä on pila, ne eivät haise, kolmas vakuuttelee.

Emily ihmetteli videollaan, että kaikki eivät kykenekään haistamaan kuolleiden muurahaisten tuoksua. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muurahaisaihetta on ihmetelty netissä jo vuosia. Twitter-universumillekin tieto tuli järkytyksenä.

– Tänä päivänä tajusin, että on ihmisiä, jotka eivät haista muurahaisia. Ne haisevat minusta kuin mädiltä banaaneilta, joihin on suihkutettu jotakin kemikaalia, Jessica Malone Grider ihmetteli Twitterissä joulukuussa 2021.

– Olen oikeasti kriisissä, koska luulin, että kaikki haistavat ne. Olen! Kriisissä! kommenteissa voivotellaan.

Tutkija selittää syytä

Kennesaw'n yliopiston apulaisprofessori ja muurahaistutkija Clint Penick kertoi Popular Sciencelle, että muurahaislajeilla on erilaisia tuoksuja, joita ne päästelevät eri tilanteissa. Hevosmuurahaiset haisevat uhattuina muurahaishapolta, eli etikkaiselta. Toiset päästävät kuolleena aromia, joka muistuttaa homejuustoa. Muurahaiset myös kommunikoivat erilaisten hajujen avulla.

Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan ilmeisesti kykene haistamaan muurahaisia. Osa keskustelijoista syyttää geenejään, jotka saattavat myös pilata korianterin maun tai saada parsan haisemaan karmealta.

Penickin mukaan syy kuitenkin saattaa piillä geenin sijaan yrityksen puutteessa: on mahdollista, ettet koskaan ole ollut kovin lähellä runsasta määrää kuolleita muurahaisia, tai yrittänyt haistaa muurahaista.

Käyttäjälle tulee yllätyksenä, että "muurahaisia voi haistaa". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Miltä muurahaiset haisevat?

Miltä kuolleet muurahaiset sitten haisevat? Somesta löytyi kuvaus jos toinenkin.

– Kuolleet muurahaiset haisevat siltä, miltä paristot maistuvat, TikTokissa kuvaillaan.

– Kuolleet muurahaiset haisevat kemikaaleille, kuten hyönteismyrkky, toinen käyttäjä kuvaa.

– Eksäni sanoi, että ne haisevat mausteiselle, kolmas kuvaa.

Aihetta tutkittiinkin

Clint Penick on jopa ollut mukana tutkimassa aihetta. Vuoden 2015 selvityksessä hyönteistapahtuman osanottajia pyydettiin murskaamaan tapinoma sessile -lajin muurahainen sormiensa välissä ja kertomaan, tuoksuuko se mädälle kookospähkinälle, sinihomejuustolle, härskille voille vai jollekin muulle.

143 vastaajan kokeessa homejuusto voitti kuvailukokeen.

Katso myös: Vain Australiassa! Tämän "megahämähäkin" hampaat voivat lävistää ihmiskynnen:

Vain Australiassa! Tämän"megahämähäkin"hampaat voivat lävistää ihmiskynnen 0:55

Lue myös:

    Uusimmat