Katso video: Maailmankuulu pilvenpiirtäjä Empire State Building valaistiin "hätätilasireeniksi" – valoshow jakaa asukkaiden mielipiteitä: "Saan tästä painajaisia"

0:45
Video: New Yorkissa sijaitseva Empire State Building sai maanantai-iltana uudenlaisen valaistuksen – tältä se näyttää

Yksi maailman kuuluisimmista rakennuksista, New Yorkissa sijaitseva Empire State Building on valaistu näyttävästi kaupungissa vallitsevan hätätilan vuoksi.

Empire State Buildingin yläosa hehkuu punaiseksi valaistuna ja päällä pyörii kirkas vaalea valo. Valaistuksella halutaan kunnioittaa koronaviruskriisin vuoksi kovan paineen alle joutuneita terveydenhuollon työntekijöille ja symboloida "Yhdysvaltain sydämen sykettä", rakennuksen virallisella Twitter-tilillä kerrotaan.

Pilvenpiirtäjän uusi valaistus laitettiin päälle maanantaina illalla. Se on tarkoitus pitää päällä niin kauan kuin koronakriisi osavaltiossa jatkuu.

New Yorkissa vahvistettuja koronatapauksia on yli 67 000 ja kuolleita yli 1 200. Osavaltioon on julistettu hätätila.

Soraääniä valoshowsta

Perinteisesti Empire State Building on valaistu hohtavanvaaleilla valoilla, eikä uusi käytäntö ole miellyttänyt kaikkia kaupungin asukkaita.

Osa on kokenut uuden valaistuksen enemmänkin ahdistavana kuin toivoa luovana. Kritisoijien mukaan punainen sireenivalo muistuttaa poikkeusolojen keskellä elämisestä ja koronan aiheuttamasta ankeudesta tarpeettoman painokkaasti.

Asiasta on käyty keskustelua muun muassa Twitterissä. Perinteisiä vaaleita valoja onkin toivottu takaisin lukuisissa kommenteissa.

– Ymmärrän idean kunnioianosoituksesta. Tämä näyttää kuitenkin enemmän siltä, että New York lähettäisi jatkuvaa SOS-signaalia, ikään kuin maailmanloppu olisi tullut, kirjoittaa yksi Twitter-keskustelijoista.

– Tämä pitää minut valveilla koko ajan ja saan siitä painajaisia. Pyydän, lopettakaa, sanoo toinen.

Manhattanilla sijaitsevan, turistien suosiossa olevan rakennuksen hulppeat näköalapaikat on virusepidemian vuoksi suljettu.

Pilvenpiirtäjä on valmistunut vuonna 1931 ja sen korkeus on 449 metriä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja